text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Webinar | 22 januari 2025

Recept voor voedselveiligheid

Hygiënisch produceren zonder schadeclaims en miscommunicatie


Stel, een metalen dopje verdwaalt in een pot appelmoes. Vervelend voor de consument, een nachtmerrie voor de producent. Maar ook voor de keten. Claims worden namelijk steeds vaker doorgeschoven naar toeleveranciers, machinebouwers of onderhoudsbedrijven. Eén ongewenst element kan leiden tot dure terugroepacties, juridische procedures en blijvende reputatieschade. Door de groeiende claimcultuur is het cruciaal dat bedrijven zich goed indekken en hun keuzes kunnen verantwoorden.


Toch bemoeilijken miscommunicatie, complexe regelgeving en economische druk de naleving van voedselveiligheid. Onder het motto "zo goed als het moet, zo slecht als het kan" neemt men vaak onnodige risico’s – met mogelijk ingrijpende gevolgen.

Webinar: Recept voor voedselveiligheid
Hygiënisch produceren zonder schadeclaims en miscommunicatie
Schrijf je in!

Tijdens ons webinar Recept voor Voedselveiligheid op woensdag 22 januari gaat expert Hans van der Steen (Stichting HDN, Koninklijke Metaalunie) samen met host Ayoub Bouziane (itsme Breemes) dieper in op:
 

  • De uitdagingen van voedselveiligheid: waarom goedkoop vaak duurkoop is, en hoe miscommunicatie tussen engineers, inkoop en andere partijen de risico’s vergroot.
  • De complexe en soms tegenstrijdige wetgeving: met 9 wetten voor installaties en 23(!) voor de voedingsindustrie, is het naleven van regels geen sinecure. We geven inzicht in hoe je deze obstakels kunt overwinnen.
  • De Hygiënerisicoanalyse (HRA): waarom deze stap cruciaal is, maar vaak wordt overgeslagen door kosten en onwetendheid. En hoe dit samen met de HDN-methodiek praktische oplossingen biedt.
  • Praktische handvatten: hoe kun je ervoor zorgen dat jouw klanten én je bedrijf beter beschermd zijn tegen boetes en claims?


Meld je vandaag nog aan voor ons webinar. Het is een must voor machinebouwers, technische diensten en bedrijven in de voedingsindustrie die niet alleen willen voldoen aan de minimale wettelijke eisen, maar voedselveiligheid serieus nemen. We helpen je begrijpen wat er nodig is om niet alleen aan de regels te voldoen, maar ook om duurzaam vertrouwen op te bouwen binnen de toeleveringsketen.


Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door Siemens, Rittal en Signify.


Graag tot 22 januari!

De partners van dit webinar zijn:
 

 

De gidsen voor dit webinar zijn:

Hans van der Steen


Na ongeveer 30 jaar werkzaam te zijn geweest als toeleverancier van componenten voor foodprocessen, trad hij op 1 januari 2020 in dienst bij de Koninklijke Metaalunie en werd vanuit daar gedetacheerd aan de stichting HDN. Mede door zijn ervaring bij diverse normcommissies is hij sinds het begin in 2010 al betrokken bij de HDN-methodiek. Dit is een best practice voor het ontwerpen, bouwen, gebruiken en onderhouden van machines en installaties voor de procesindustrie. Daarmee is hij betrokken bij diverse vraagstukken om de kloof tussen wetgeving en praktische invulling te overbruggen. Een van deze lopende zaken is het onderzoeken wat er nodig is voor de implementatie van het circulaire productpaspoort. Hiermee vervult HDN een centrale rol als kennisdrager en projectleider.

Ayoub Bouziane


Ayoub werkt sinds april 2018 bij itsme Breemes, waar hij in september 2024 is doorgegroeid van Inside Sales naar Accountmanager. In deze functies heeft hij uitgebreide kennis en ervaring opgebouwd in het begrijpen van klantbehoeften en het ontwikkelen van passende oplossingen.

 
SafetyFirst landing page
Bekijk meer informatie op de SafetyFirst-pagina over onze partners, het laatste nieuws en evenementen!
Naar de SafetyFirst-pagina!