Webinar Machineveiligheid: daar kun je mee thuis komen
Kijk de opname van het webinar van 10 juni nu terug!
“Papa, kom je vanavond met me voetballen?”
- “Misschien jongen, alléén als ik weer veilig thuiskom”
Iedereen kent de CE markering en ieder kent de machinerichtlijn. Maar wat is de relatie ertussen? Tijdens dit webinar betreden we het spanningsveld tussen norm en richtlijn. Aan de hand van een praktisch voorbeeld laten we de verschillende onderdelen van machineveiligheid de revue passeren; Normen, de toepassing ervan, risicobeoordeling, het toepassen van de gevarentabel en de dwingende volgorde voor het voorkomen van gevaren. Vaak komen we dan uit bij de één-na-beste oplossing. En wat hebben onze fabrikanten Siemens, Leuze en Schneider hiermee te maken? Kortom, een interessante route die we binnen een uur afleggen, en die onze veiligheidskennis weer even up-to-date brengt.
Het moet toch geen vraag zijn of je even een balletje gaat trappen met je zoontje?
Samen met onze kennispartners, Kader en haar dochteronderneming D&F, organiseert itsme een webinar op 10 juni om 14.00 uur.
De aspecten van machineveiligheid die aan bod komen zijn:
- De toepassing van de normen van machineveiligheid
- Risicobeoordeling
- Toepassen van de gevarentabel
- Volgorde voor het voorkomen van gevaren
Arjen Smidt, werkzaam bij itsme, leidt het webinar. Gerard van Engeland van D&F, is je gids en expert tijdens dit webinar.
We nodigen je van harte uit, ook namens onze Safety First partners:
3SK Veiligheidsrelais | |
Lichtschermen | |
| Harmony verlichte noodstopknop |
De gidsen voor het Machineveiligheid webinar zijn:
Gerald van Engeland
Ik ben Gerald van Engeland en werk als consultant bij de business unit Machine safety van D&F. Ik ben TÜV gecertificeerd Functional Safety Engineer op het vakgebied machinery (TÜV ID-3642/11). Dit vakgebied Machinery omvat het toepassen van veiligheidsfuncties voor de machinebouw.
Arjen Smidt
Arjen is Sales Directeur van itsme Nederland. Aangezien hij al meer dan 15 jaar werkzaam is bij de organisatie kent hij itsme als geen ander. Arjen is inmiddels ruim een jaar verantwoordelijk voor de verkoop in Nederland.
Kader, en haar dochteronderneming D&F Consulting, verzorgen als gastspreker een inhoudelijke bijdrage aan onze webinars rondom de thema’s Arbo & RI&E, Machineveiligheid en Functionele Veiligheid (SIL/PL).
Over Kader en D&F Consulting
Kader helpt organisatiedoelstellingen te realiseren op het gebied van kwaliteit, veiligheid en arbo, milieu en MVO en informatiebeveiliging. Dat doen zij door advies, begeleiding, opleidingen, interim- en software oplossingen. Kader is een organisatie met bijna 200 medewerkers verdeeld over:
- Kader Managementsystemen & Certificatie
- Kader HSE Management
- Kader Opleidingen
- AAB: praktische trainingen op het gebied van veiligheid, arbo, milieu, management en communicatie;
- D&F Consulting: een expertisebureau op het gebied van machineveiligheid, procesveiligheid en veiligheidscultuur;
- Smile: online software voor grip op risico’s.
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
-
Leuze - To the “PIN” point!Lees verderAls je op zoek bent naar oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, dan ben je bij Leuze aan het goede adres. Of het nu gaat om hoge precisie of extreme omgevingscondities zoals reinigingsprocessen, diepvriesomgevingen of zeer snel schakelende sensoren—Leuze biedt altijd een passende oplossing.
-
Legrand - TransformatorenLees verderMet transformatoren breng je de kwaliteit van jouw vermogen op peil. In het energiedistributie-assortiment van Legrand vind je eenfasige, open besturings- en signalisatietransformatoren met een vermogen tot en met 8000VA.
-
Danfoss - De iC2-Micro programmerenLees verderiC2-Micro is verkrijgbaar met een snelle adapter voor PC-programmering, zelfs zonder netvoeding. Deze frequentieregelaar heeft Smart Logic Controller (SLC) voor eenvoudige aanpassing en is UL LZGH2/8 gecertificeerd voor gebruik in systemen met A2L-koelmiddelen.
-
Legrand - Draadgoot Fasclic+Lees verderFASCLIC+ draadgoten van Legrand zijn een innovatieve oplossing voor het installeren van draadgoten, vooral ontworpen voor snelheid en gebruiksgemak. De draadgoten zijn voorzien van een geïntegreerd klikkoppelingssysteem, wat betekent dat ze zonder gereedschap geïnstalleerd kunnen worden, zelfs in krappe ruimtes zoals onder plafonds of tegen muren.