text.skipToContent text.skipToNavigation
 

De iC2-Micro frequentieregelaar van Danfoss


De iC2-Micro is de opvolger van de VLT® Micro Drive FC 51. Deze nieuwe compacte frequentieregelaar biedt vele voordelen. Hier een aantal voordelen voor u op een rijtje:


Vrije motorkeuze

Met de iC2-Micro kunt u de complexiteit en de kosten van uw systeem verminderen, terwijl u toch de volledige prestaties behoudt. Deze frequentieregelaar biedt uitstekende motorcontrole en optimale mechanische remprestaties. Nieuwe functies omvatten o.a. koppelregeling met of zonder encoderfeedback, motorblokkeringsdetectie en een ingebouwd bedieningspaneel. Daarnaast is de iC2-Micro compatibel met de motor van uw keuze (inductie- of PM-motor), zodat u het beste systeem voor uw toepassing kunt samenstellen.


Geïntegreerd

Het sterk geïntegreerde ontwerp van de iC2-Micro bevat een geïntegreerd bedieningspaneel, potentiometer, RFI-filter, remchopper en intelligente koeling, waardoor de noodzaak voor externe componenten wordt beperkt. De iC2-Micro is een compacte en flexibele frequentieregelaar die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen. Hij biedt ongeëvenaarde betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en een eenvoudige inbedrijfstelling, allemaal verpakt in één krachtig en compact apparaat. Ook is de iC2-Micro geschikt voor retrofit, waardoor hij probleemloos kan worden ingezet in bestaande installaties.


Besparingen

Bespaar ruimte en montagetijd met het compacte ontwerp van de iC2-Micro frequentieregelaar. Dankzij dit ontwerp is zij-aan-zijmontage mogelijk, waardoor u kostbare ruimte kunt besparen in uw installatie. De iC2-Micro beschikt over een ingebouwde PID-regelaar, waarmee u een stabiele procesregeling kunt realiseren, bijvoorbeeld op basis van een constante druk of flow. Dit zorgt voor een nauwkeurige en betrouwbare werking van uw systeem.


Coating

Om de betrouwbaarheid van de iC2-Micro in agressieve omgevingen te waarborgen, zijn de printkaarten standaard gecoat voor bescherming tegen corrosieve gassen volgens IEC 60721-3-3. Deze coating voorkomt defecten in agressieve omgevingen, daardoor vermijd je tevens onnodige stilstand tijd, wat resulteert in een langere levensduur van de frequentieregelaar.


Tot slot is de iC2-Micro uitgerust met een geïntegreerde remchopper, waarmee u geld en paneelruimte kunt besparen. Deze ingebouwde functionaliteit elimineert de noodzaak voor externe remchoppers, waardoor uw installatie eenvoudiger en kostenefficiënter wordt.


Kortom, de iC2-Micro biedt niet alleen compactheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid, maar ook ruimtebesparing, compatibiliteit met PM-motoren, ingebouwde PID-regeling, bescherming tegen corrosieve gassen en een geïntegreerde remchopper. Neem vandaag nog contact op met Breemes of itsme om te ontdekken hoe de iC2-Micro uw installatie kan optimaliseren en kosten kan besparen.


Meer weten over de iC2 van Danfoss? Klik hier voor de seleciegids.


Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 okt. 2024
    Legrand - Cablobend: innovatief hulpstuk voor draadgoten
    Kies voor de nieuwe Cablobend van Legrand, een multifunctioneel hulpstuk waarmee onder andere een bocht-, stijg- of vervalstuk, zelfs met de hand, in gewenste radius gebogen kan worden zonder te knippen.
    Lees verder
  • NEWS
    4 okt. 2024
    Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar
    Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen.
    Lees verder
  • NEWS
    3 okt. 2024
    ABB - Orion2 Base lichtschermen
    Dat eersteklas veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de productiemogelijkheden, bewijst ABB met een breed programma machineveiligheidsoplossingen. De Orion2 Base lichtschermen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee zijn openingen voor machinetoegang of materiaalaanvoer optimaal te beveiligen.
    Lees verder
  • NEWS
    24 sep. 2024
    Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturing
    De magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    7 okt. 2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    3 okt. 2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    1 okt. 2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PCS7-PRO v9
    De deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFINET-INST
    De vraag naar PROFINET neemt sterk toe. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. De meeste problemen ontstaan als gevolg van simpele fouten tijdens de installatie, zoals het onjuist gebruik van kabels of switches of zelfs het gebruik van een andere versie. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Met de juiste kennis van het PROFINET-netwerk, kunt u zich als installateur onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, door zich bekwaam te maken in de spelregels om zo uw werk te kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFINET probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder