Goed voorbereid?
Je denkt misschien:
“Als mijn frequentieregelaar uitvalt, bestel ik meteen een nieuwe”.
Maar is een één op één vervanger nog wel leverbaar? Op welk moment wil je over deze informatie beschikken? Wanneer de productie stilstaat, of wellicht ietsje eerder? Je staat er misschien niet bij stil, maar een Danfoss frequentieregelaar gaat vaak langer dan 10 jaar mee.
Danfoss heeft een life cycle model ontwikkeld dat bestaat uit vier fasen:
1. New
2. Active
3. Limited
4. Inactive
Elke fase kenmerkt zich door de verschillende mogelijkheden. Denk hierbij o.a. aan het verlengen van de garantie, beschikbaarheid van spare parts, de mogelijkheid tot verlenen van service, de beschikbaarheid van een retrofit oplossing of de aanschaf van een nieuwe aandrijving.
Graag voeren we samen met jou een “itsme-Factory-Scan” uit.
Tijdens een on-site-audit brengen we samen met jou, de belangrijkste Danfoss regelaars in kaart die in gebruik zijn op de productielocatie. Hierbij letten we op algemene conditie van de drive w.o. slijtage, leeftijd, blootstelling aan risico’s en de urgentiefactor bij eventuele uitval. Na afloop van de audit analyseren we de items volgens het life cycle model van Danfoss. Per frequentieregelaar wordt in beeld gebracht in welke fase van de levenscyclus de regelaar zich bevindt en welke toekomstige mogelijkheden er zijn in verband met de continuïteit van de productie. We leveren een rapport met kernfeiten dat het management kan ondersteunen bij de besluitvorming over beheersen van toekomstige risico’s. Ons advies en aanbevelingen stellen je in staat onderhoud, retrofits, toekomstige upgrades en vervanging te plannen voor een winstgevende productie op locatie.
Door middel van het invullen van het formulier onderaan de pagina, kan er contact worden opgenomen met je voor een afspraak.
Uiteraard kun je ook zelf de inventarisatie uitvoeren.
Stuur ons de lijst van frequentieregelaars die je in gebruik hebt en wij verrijken deze inventarisatie met de relevante levenscycluskeuzes. Graag bespreken we de status van de aanwezige frequentieregelaars en ons advies en aanbevelingen met jou. Vervolgens maken we een plan van aanpak over de beschikbaarheidsplanning in de toekomst.
Ja, ik ga de inventarisatie zelf uitvoeren.
Download hier het inventarisatieformulier en stuur het ingevuld naar ia@support.itsme.eu.
Ja, ik wil graag weten wat dit betekent voor mijn locatie
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Legrand - TransformatorenLees verderMet transformatoren breng je de kwaliteit van jouw vermogen op peil. In het energiedistributie-assortiment van Legrand vind je eenfasige, open besturings- en signalisatietransformatoren met een vermogen tot en met 8000VA.
-
Danfoss - De iC2-Micro programmerenLees verderiC2-Micro is verkrijgbaar met een snelle adapter voor PC-programmering, zelfs zonder netvoeding. Deze frequentieregelaar heeft Smart Logic Controller (SLC) voor eenvoudige aanpassing en is UL LZGH2/8 gecertificeerd voor gebruik in systemen met A2L-koelmiddelen.
-
Legrand - Draadgoot Fasclic+Lees verderFASCLIC+ draadgoten van Legrand zijn een innovatieve oplossing voor het installeren van draadgoten, vooral ontworpen voor snelheid en gebruiksgemak. De draadgoten zijn voorzien van een geïntegreerd klikkoppelingssysteem, wat betekent dat ze zonder gereedschap geïnstalleerd kunnen worden, zelfs in krappe ruimtes zoals onder plafonds of tegen muren.
-
ABB - Hulpcontacten voor AF-magneetschakelaarsLees verderMet de AF-serie magneetschakelaars biedt ABB een compleet assortiment accessoires, thermische of elektronische overbelastingsrelais en aansluitaccessoires. Nieuw in het programma is het 2-polige hulpcontact voor montage aan de voorzijde dat speciaal is ontworpen voor AF-schakelaars tot 100 A.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-ScadaLees verderDe cursus verschaft u de kennis om een machine- en installatie specifieke Human Machine Interface te projecteren met de software WinCC op basis van TIA Portal V15 Na het volgen van deze cursus is de cursist in staat om: Een nieuw project aan te maken in WinCC TIA Portal Professional; WinCC TIA Portal projecten voor bedienen op machineniveau te editeren en grafische beelden optimaal creëren. WinCC station koppelingen maken mbv klassieke S7 drivers en TIA Portal drivers. WinCC station koppelen als OPC-cliënt zowel via klassieke OPC als via OPC UA protocol. Archiveringsconcept voor alarmen en meetwaarden kunnen implementeren. Op specifieke waarden uit SIMATIC S7 toegrijpen om op het bedien- en visualiseringssysteem te tonen en verder te bewerken. Aanmaken van faceplates. Koppelingen realiseren tussen WinCC TIA Portal Professional en “andere” systemen. Vb Excel als OPC-cliënt op TIA portal als OPC server; Export van loggin-gegevens naar Excel vanuit WinCC TIA Portal Professional; WinCC configureren als OPC-cliënt. Leren werken met web based acces en web based diagnostic.
-
TIAP-SCLLees verderNa het volgen van deze module kent de cursist de voordelen van het gebruik van een hogere programmeertaal voor het schrijven van complexere programma’s in "Structured Command Language" (SCL) en kan hij / zij met behulp van de programmeertaal SCL programma’s schrijven, documenteren en testen onder TIA Portal.
-
TIAP-ServiceLees verderNa het volgen van deze module kan de cursist SIMATIC S7-1200, S7-1500, S7-300, S7-400 of ET200 PLC's, PROFIBUS DP en PROFINET opbouwen en aansluiten. Tevens is men in staat om zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s te herkennen en op te lossen.