Festo lanceert nieuw ventieleiland: VTUX
De VTUX zet nieuwe maatstaven op het gebied van materialen, modulariteit en communicatie. De opvolger van de beproefde CPV-, MPA-L-, MPA-S- en VTUG-series overtuigt door zijn hoge doorstroming. En met het communicatiesysteem AP-I en AP-A is VTUX het perfecte platform voor gedigitaliseerde productie!
Dankzij interne communicatie kunnen de modules naar wens worden gerangschikt. Dit biedt maximale vrijheid bij het ontwerpen van de ventielterminal.
Machineconcepten staan voorop
De VTUX is duidelijk afgestemd op de besturingsarchitectuur van de machine – hij past altijd!
Communicatie
AP-communicatietechnologie zorgt voor zeer eenvoudige aansluitingen, zelfs over grote afstanden, alsof alle systeemdeelnemers zich op dezelfde plek bevinden.
Makkelijk in gebruik
Slangaansluitingen? Eenvoudig te configureren! Zelfs de insteekkoppelingen kunnen worden geconfigureerd op de gewenste slangdiameter, wat ruimte bespaart en zorgt voor geoptimaliseerde luchtstromen. U kunt ook zoveel drukzones definiëren als u wilt.
Overal inzetbaar
De VTUX kan niet alleen worden gebruikt met korte persluchtleidingen, maar heeft ook een lichtgewicht ontwerp, waardoor hij ideaal is voor gebruik op front-end units, zoals een portaal of robotarm.
Highlights
De ventielterminal VTUX markeert het begin van een nieuw tijdperk in ventielterminals. De kenmerken maken VTUX tot een ventielterminalplatform van de toekomst:
- AP-technologie van Festo, de nieuwe technologische standaard voor communicatie, zorgt voor lagere kosten en tegelijkertijd hogere prestaties.
- Geïntegreerd: de voorwaarden voor veiligheidsontwerpen, predictive maintenance en voor gegevensuitwisseling met de cloud in het Industrial Internet of Things (IIOT).
- Compact en lichtgewicht: dit bespaart ruimte en gewicht in de machine en verhoogt de productiviteit door snellere cyclustijden. Het eenvoudige en modulaire ontwerp maakt een snelle montage en inbedrijfstelling mogelijk.
- Het lage gewicht, de zeer compacte afmetingen en de flexibele aansluitmogelijkheden zijn ideaal voor decentrale machineconcepten.
Wil je meer weten over de voordelen van de Festo VTUX voor jouw specifieke situatie?
Vul het formulier in en we nemen contact met je op!Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Festo - VTUXLees verderDe VTUX zet nieuwe maatstaven op het gebied van materialen, modulariteit en communicatie. De opvolger van de beproefde CPV-, MPA-L-, MPA-S- en VTUG-series overtuigt door zijn hoge doorstroming. En met het communicatiesysteem AP-I en AP-A is VTUX het perfecte platform voor gedigitaliseerde productie!
-
Festo - SFAMLees verderDoordat de SFAM een druk- én flowsensor in één is, hebben machines slechts één component nodig om meerdere waardes te meten. Door de meting van onder andere persluchtdruk, flow en consumptie, biedt de SFAM volledig inzicht in het persluchtsysteem. Dit inzicht is de eerste stap in een zuiniger, veiliger en duurzamer systeem.
-
Festo - Proportioneel drukregelventiel VPPILees verderBij het proportionele drukregelventiel VPPI worden alle nominale afmetingen direct aangestuurd; zonder de noodzaak van stuurventielen of voortrappen. Door het drukcompenserende element regelt het ventiel dynamische en nauwkeurig; ook bij de grotere nominale afmetingen. De krachtige en wrijvingsarme voice coil maakt de VPPI hoogdynamisch. De geïntegreerde positieregelaar draagt bij een aan hoge stabiliteit.
-
Festo's Robuuste geleide cilinderLees verderDeze indrukwekkende DFM cilinder van Festo biedt de beste prijs en prestatie op het gebied van optimale geleiding, robuustheid en flexibiliteit. Tegelijkertijd is de cilinder betrouwbaar en breed inzetbaar – zelfs bij hoge belastingen. Dankzij de superieure geleiding is de DFM voor een groter toe- passingsgebied inzetbaar dan vergelijkbare alternatieven in de markt.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
PCS7-PRO v9Lees verderDe deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
-
PROFIBUS-INSTLees verderPROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
-
PROFINET-INSTLees verderDe vraag naar PROFINET neemt sterk toe. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. De meeste problemen ontstaan als gevolg van simpele fouten tijdens de installatie, zoals het onjuist gebruik van kabels of switches of zelfs het gebruik van een andere versie. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Met de juiste kennis van het PROFINET-netwerk, kunt u zich als installateur onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, door zich bekwaam te maken in de spelregels om zo uw werk te kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFINET probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.