text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Siemens introduceert de nieuwe generatie frequentieregelaars


Met de Sinamics G220 serie breidt Siemens haar portfolio aan frequentieregelaars verder uit. De serie bevat meerdere varianten, er is onder andere een IP55 variant toegevoegd en een Clean Power versie waarbij de harmonischen tot 97 procent gereduceerd kunnen worden zonder externe smoorspoelen.
 

De Sinamics G220 frequentieregelaars positioneren zich als meest high-end en allround binnen het Siemens portfolio. Vele functies en componenten zijn standaard geïntegreerd of kunnen worden toegevoegd via de optiemodules, daardoor zijn de regelaars zeer flexibel en veelzijdig in te zetten. Toevoegingen als een IP55 variant, standaard 3C3 coating, bewaking van ATEX motoren en een encoder-input maken de regelaar geschikt voor uiteenlopende sectoren zoals: offshore, chemie-,  olie- en gas, voedingsmiddelen, farmacie en automotive.
 

Ook op het gebied van safety en security voldoen de Sinamics G220 regelaars aan de hoogste eisen. Zo zijn de regelaars optimaal beveiligd tegen (netwerk) manipulatie en vijandige firmware dankzij standaard integriteits- en authenticiteitscontroles en instelbare toegangsniveaus voor verschillende gebruikers. Voor maximale machineveiligheid zijn meerdere veiligheidsfuncties te programmeren waarbij het hoogste veiligheidsniveau (SIL 3/ PLe) zonder additionele hardware kan worden behaald. 
 

Daarnaast is met de Sinamics G220 regelaars een zeer hoge energie-efficiëntie van aandrijfsystemen te realiseren. Hoog efficiënte IE4-, IE5- en synchrone reluctantiemotoren evenals permanent magneet synchrone motoren kunnen door de regelaar worden aangestuurd. Ook remenergie kan via een DC-bus koppeling worden verdeeld richting andere regelaars. Later wordt de serie nog uitgebreid met een variant die (rem)energie direct terug kan leveren aan het net.
 

De Sinamics G220-frequentieregelaars zijn ook de eerste frequentieregelaars die onderdeel uitmaken van het Siemens Xcelerator-portfolio. Dankzij de TIA portal integratie en de volwaardige digital twin kunnen de aandrijvingsprestaties getest en geoptimaliseerd worden voordat de hardware fysiek aanwezig is. Dit draagt bij aan een korter en efficiënter engeeringsproces. Bovendien is de Sinamics G220 uit te breiden met een nieuwe IIOT module voor eenvoudige integratie in cloud- en edge-applicaties.
 

 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    20 jan. 2025
    Siemens - SIMATIC WinCC Unified is het nieuwe Siemens-visualisatiesysteem voor automatiseringstoepassingen
    SIMATIC WinCC Unified is het nieuwe Siemens-visualisatiesysteem voor automatiseringstoepassingen. Het SIMATIC WinCC Unified-systeem bestaat onder andere uit de SIMATIC WinCC Unified-visualisatiesoftware en de nieuwe SIMATIC HMI Unified Comfort Panels.
    Lees verder
  • NEWS
    23 okt. 2024
    Siemens - Bespaar op je machine dankzij de nieuwe SINAMICS S200
    Het nieuwste S200 Sinamics servosysteem van Siemens beschikt over een goede balans tussen functionaliteit, ontwerp en kosten. Het systeem bestaat uit de S200 regelaar, 1FL2 servomotor en bijbehorende kabels voor voeding, encoder en houdrem in lengtes tot 30 meter.
    Lees verder
  • NEWS
    9 sep. 2024
    Siemens - SIRIUS 3SK
    Siemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.
    Lees verder
  • NEWS
    12 jun. 2024
    Siemens - HMI Unified Basic Panels
    Siemens introduceert de HMI Unified Basic Panels, een nieuwe standaard in machinevisualisatie. Deze panels zijn ontworpen om te voldoen aan de diverse eisen in een productieproces en bieden operators een beter overzicht en controle over machines, productielijnen en complete installaties.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktraining
    Van de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doen
    De relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Xeltis - Hart voor de zaak
    Xeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-OPC/UA
    OPC: Automatisering gebeurt meer en meer rond de PC. Om de datacommunicatie tussen een automatiseringsproces en de PC te beheren en te controleren, bestaat er een standaard: OPC. OPC is vandaag uitgegroeid tot een platform waarbij de PC de kern vormt van een SCADA en database beheer. Via OPC kan de automatisering van een proces geïntegreerd worden in de IT wereld. Begrippen zoals ERP en MES krijgen dan ook meer en meer betekenis. OPC was vroeger gesteund op de DCOM protocol van Microsoft. Vandaag wordt er gebruik gemaakt van SOAP. Dit opent nog meer mogelijkheden om “Live data” aan te bieden aan de standaard Microsoft pakketten. Deze cursus geeft je hier duidelijkheid in. We maken gebruik van de nieuwe Matrikon KEPP en Merz OPC servers. OPC-UA: Je leert in deze opleiding meer over de volgende generatietechnologie. Van het veilig, betrouwbaar en interoperabel transporteren van data en alarmeringen van de productievloer naar productieplanning of ERP niveau. Tevens werk je zelf zelf oefeningen uit waarbij je een koppelingen maakt tussen verschillende types PLC en “office “ georiënteerde pakketten. Uiteindelijk krijg je een werkende voorstelling van hoe een object georiënteerde datakoppeling werkt over de barrière van Firewall en domeinen heen.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-Panels
    Het vertrouwd raken met de WinCC TIA Portal software met de bijhorende HMI hardware. Het vertrouwd raken met de opbouw van een TIA Portal project. Het kunnen maken van een nieuw project met een HMI met basis en geavanceerde objecten. Het kunnen downloaden van een HMI project.
    Lees verder
  • TRAINING
    TIAP-PROG
    Opzetten van een nieuw project met een PLC. Basis begrippen van programmeertalen in: Ladder; Functieblok; Statement List (STL). Kunnen lezen van een PLC programma. Kunnen maken van een PLC programma door het toepassen van basis en uitgebreidere PLC instructies. Kunnen toepassen van elementaire en complexe Datatypen. Gebruiken van library onderdelen. Werken met Organisatie Bouwstenen; Werken met Data Bouwstenen; Werken met programma Bouwstenen (FC en FB) en bouwsteen parameters;
    Lees verder