text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Siemens veiligheidsrelais met communicatie en simulatiemogelijkheid


Siemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.


Highlights

SIRIUS 3SK2 met Profinet

  • Naadloze integratie van veiligheidstoepassingen op automatiseringsniveau
  • Parametrisering en diagnose vanaf elke locatie met Safety ES
  • Installatie-informatie op alle apparaten, zoals smartphones


SIRIUS 3SK2 met SIRIUS SIM

  • Offline simulatie van toepassingen - vindt het juiste component
  • Configuraties maken en testen zonder fysieke componenten!


Communicatie

De flexibele, modulaire serie veiligheidsrelais kunnen optioneel worden uitgebreid met een Profinet communicatie module. Dit helpt gebruikers om veiligheidstoepassingen naadloos te integreren in hun automatiseringssystemen. Met het SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais kunt u eenvoudig meerdere veiligheidsfuncties in één compact product configureren. Met de gebruiksvriendelijke drag & drop-parametreersoftware Safety ES kunt u veiligheidsfuncties eenvoudig ontwerpen, testen en optioneel uw ontwerp simuleren m.b.v. SIRIUS SIM of de applicatie diagnosticeren.
Dit opent nieuwe mogelijkheden zonder uitgebreide bedrading of programmering. Profinet biedt toegang op afstand tot parameterinstellingen en uitgebreide diagnosefuncties. Dit vereenvoudigt de inbedrijfstelling en diagnose aanzienlijk, waardoor stilstand tijden verkort- of zelfs helemaal vermeden kunnen worden. Machine operators hebben snel toegang tot de specifieke fabrieksinformatie die ze nodig hebben op het HMI of smartphone.


Simulatie

Veel machinebouwers worden geconfronteerd met de noodzaak om snel en eenvoudig het juiste component voor hun toepassing te vinden. De gratis SIRIUS SIM 3SK2 simulatorsoftware geeft gebruikers de kans om vertrouwd te raken met de uitgebreide reeks functies in 3SK2 op basis van bestaande toepassingen. Configuraties kunnen ook worden gemaakt en getest in de simulator. De mogelijkheid om snel en eenvoudig configuraties te maken en te testen bespaart tijd en geld tijdens de engineeringfase, omdat er voor de simulatie geen fysieke componenten nodig zijn en de toepassingen met groot gemak en in korte tijd kunnen worden aangepast.


TIA Portal en Safety ES

Safety ES software is naast het gebruikelijke standalone gebruik, ook te integreren in TIA Portal. Dit levert u een unieke combinatie tussen SIMATIC PLC-besturing en 3SK2 veiligheidsrelais.


Hardware

Het 22,5mm SIRIUS 3SK2 is het smalste software-parametreerbare veiligheidsrelais op de markt. Het heeft een 10-tal veilige ingangen, een 2-tal veilige- en 1 signaaluitgangen. Dit volstaat om met één module direct 3 tot 4 veiligheidsfuncties te realiseren. Met de 45 mm brede 3SK2 uitvoering, die 20 veilige ingangen, 4 veilige- en 2 signaaluitgangen heeft, kunt u zelfs 6 tot 8 veiligheidsfuncties realiseren. Deze uitvoering heeft een diagnosedisplay. De uitgangen van de 3SK2 kunnen onafhankelijk van elkaar worden toegewezen en aangestuurd.


Toepassingen

Typische toepassingen voor SIRIUS 3SK2 zijn noodstopcircuits, toegangs(hek)bewaking, gebiedsbewaking en muting met lichtscherm of laserscanner. Extra veiligheidstoepassingen kunnen al naar gelang uw wensen gemakkelijk worden gerealiseerd.


Goed combineerbaar

Net als het SIRIUS 3SK1 veiligheidsrelais is de SIRIUS 3SK2 eenvoudig te combineren via verbindingsadapters met 3SK1 uitgang-uitbreidingsmodules en SIRIUS 3RM1 failsafe motorstarters - zelfs zonder extra bedrading!


De SIRIUS 3SK veiligheidsrelais laten zich naadloos integreren in de machine-automatisering. Dit minimaliseert de engineering- en trainingsimpact en heeft een positieve invloed op de installatiebeschikbaarheid. Flexibiliteit is gegarandeerd dankzij het modulair op te bouwen systeem en de gebruiksvriendelijke software-interface van de 3SK veiligheidsrelais.


SIRIUS 3SK2-PN Starterkit

Nieuwsgierig geworden? Probeer dan nu de extra voordelig geprijsde starterkit uit van de 3SK2 met Profinetaansluiting.
 


    
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    12 jun. 2024
    Siemens - HMI Unified Basic Panels
    Siemens introduceert de HMI Unified Basic Panels, een nieuwe standaard in machinevisualisatie. Deze panels zijn ontworpen om te voldoen aan de diverse eisen in een productieproces en bieden operators een beter overzicht en controle over machines, productielijnen en complete installaties.
    Lees verder
  • NEWS
    22 apr. 2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder
  • NEWS
    4 apr. 2024
    Siemens - Eindschakelaars en veiligheidsschakelaars
    SIRIUS 3SE eindschakelaars en veiligheidsschakelaars zorgen voor nauwkeurige detectie van bewegende delen rond machines en installaties. Of ze nu worden gebruikt om posities te detecteren of toetreding van bewegende machinedelen te beperken.
    Lees verder
  • NEWS
    20 feb. 2024
    Siemens Integrated Control Panels
    Wilt u tijd besparen en efficiënt engineeren? Met de oplossingen van Siemens kunt u eenvoudig alle aspecten van het bouwen van het besturingspaneel optimaliseren.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    7 okt. 2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    3 okt. 2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    1 okt. 2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    BASIS-PL
    Na afloop van de training kunnen de deelnemers: De werking en toepassing van Performance Level (ISO 13849-1) uitleggen De werking en toepassing van Safety Integrity Level (IEC 62061) uitleggen Blokschema's van veiligheidscircuits afleiden Met behulp van PAScal software een veiligheidscircuit op het vereiste PL valideren Bij de training verkrijgt men een PAScal licentie en certificaat van deelname.
    Lees verder
  • TRAINING
    FREQ-FC300
    Na het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen.
    Lees verder
  • TRAINING
    Modbus
    Deze workshop heeft als doel de cursisten wegwijs te maken in de opbouw van een Modbus-telegram en inzicht te verschaffen in de configuratie en het onderhoud van een Modbus-koppeling. • De opbouw van de communicatieprotocollen binnen Modbus kunnen begrijpen. • De verschillen leren kennen tussen Modbus RTU en STCP. • De connectie kunnen opbouwen tussen 2 Modbus-deelnemers. • De verschillen begrijpen tussen Master/Slave en Server/Client opzet. • De verschillende functies binnen Modbus kunnen gebruiken. • De libraries van Siemens Modbus kunnen toepassen. • Modbus kunnen implementeren op Siemens PLC, S7-300/400 en S7-1200/1500. Deze cursus is sterk praktijkgericht: al vrij snel wordt de cursist geconfronteerd met de uitdaging 'hoe laat ik de componenten met elkaar communiceren via Modbus'.
    Lees verder