text.skipToContent text.skipToNavigation

Validatieprocessen virtueel vereenvoudigen

Validatieprocessen tijdens de engineeringsfase zijn duur. Afzonderlijke componenten dienen ter plaatse aanwezig te zijn en met elkaar verbonden te worden. In sommige gevallen moeten de componenten speciaal voor de test worden afgeleverd of uit opslaglocaties worden gehaald. De simulatiesoftware SIRIUS Sim vereenvoudigt het proces aanzienlijk door de applicaties te virtualiseren.



 

Vroeg overzicht door virtualisatie

De simulatieomgeving SIRIUS Sim laat gebruikers digitaal kennis maken met de SIRIUS 3SK2 veiligheidsrelais en de SIRIUS 3RW55 softstarters en toepassingen uit te proberen zonder dat er daadwerkelijke componenten nodig zijn. Een uitgebreide simulatie van de werking van het relais of starter maakt een snelle, eenvoudige uitvoering van de controles mogelijk. Hiervoor kunnen eenvoudig applicaties in de simulator worden aangemaakt. Gesimuleerd gedrag van de producten zijn vergelijkbaar met het origineel, wat een snelle validatie van de functionaliteit van het product mogelijk maakt en efficiënte probleemoplossing. Met name tijdens de ontwerpfase kan hierdoor de hoeveelheid werk worden verminderd, omdat de producten tijdens de ontwerpfase niet fysiek hoeven te worden geïnstalleerd en bekabeld. Dit betekent dat eventuele wijzigingen eenvoudig kunnen worden doorgevoerd.



 

SIRIUS Sim – 3RW55 Softstarters 

Vanaf SIRIUS Sim V2.0 kan een volledige parametrering van de High feature SIRIUS 3RW55 softstarters inclusief de failsafe versie worden gedaan. Door dezelfde menustructuur te gebruiken als van de 3RW5 high-feature HMI, leert de gebruiker de volledige inhoud en functies van het apparaat kennen en voert hij een volledige parametrering uit. Optioneel kan de parametrering worden opgeslagen op een micro SD-kaart om later in de softstarter te gebruiken. Een simulatie van de start- en stopfasen evenals, de operationele fase en zelfs storingen zijn beschikbaar om te simuleren.


 


 

SIRIUS Sim – 3SK2 Software-parametreerbare veiligheidsrelais 

Net als bij het veiligheidsrelais zelf vindt de gesimuleerde parametrering van de SIRIUS 3SK2 ook plaats in de engineeringsoftware Safety ES. De simulator biedt u ook de mogelijkheid om te beginnen met het leren kennen van het parametreerbare veiligheidsrelais. Daarom zijn typische toepassingsvoorbeelden in de software opgenomen en kunnen deze direct worden uitgeprobeerd. U hoeft geen SIRIUS 3SK2 te bezitten om de simulator te gebruiken. Bovendien heeft de simulatiesoftware een interface naar Safety ES voor het configureren van het relais. Hierdoor is de configuratie snel en eenvoudig te testen en eventueel bij te sturen. De simulatie software werkt ook met de uitbreidingsmodules denk aan de Profinet interface, 3SK- en 3RQ1 contactuitbreiding en de 3RM1 failsafe motorstarter.



 
Schakelen zoals in de echte wereld

De gesimuleerde apparaten reageren hetzelfde aan het “echte” product. De volledige functionaliteit van het product, inclusief de LED's, displays en knoppen, is beschikbaar in SIRIUS Sim. Hierdoor kan het apparaat virtueel precies hetzelfde reageren als in werkelijkheid. Het apparaat is realistisch weergegeven en de knoppen en LED's reageren precies zoals op de hardware. Het display toont dan ook dezelfde berichten als in werkelijkheid.

De software is gratis te downloaden. U kunt het 3SK2 veiligheidsrelais of de 3RW55 softstarter daarom vanuit de eerste hand bekend mee raken en leren hoe het zich in toepassingen gedraagt.

 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    4 apr. 2025
    News - Siemens - SIRIUS 8WD46 signaalzuil
    Hoge systeembeschikbaarheid en efficiënte engineering met deze flexibele signaalzuil. Elk segment individueel configureerbaar. Siemens heeft haar portfolio van SIRIUS 8WD4 signaalzuilen verder uitgebreid met een nieuwe high-performance signaalzuil, die standaard elektronisch configureerbaarheid is. Waardoor hij bijzonder eenvoudig kan worden aangepast aan individuele toepassingswensen.
    Lees verder
  • NEWS
    3 apr. 2025
    ABB - Machineveiligheid in 3 stappen
    Machineveiligheid is een cruciaal aspect in de industriële sector, waarbij het waarborgen van de veiligheid van de machine én de gebruiker voorop staat.  Monitor, bestuur en verbind – in drie stappen naar maximale veiligheid én productie-efficiëntie.   
    Lees verder
  • NEWS
    31 mrt. 2025
    Deep dive Smart Supply over itsme
    De recente uitbreidingen van de itsme Groep zijn opgemerkt door de makers van Smart Supply, een Amerikaanse podcast over de technische groothandel. Deze week verscheen hun 'deep dive' over itsme.
    Lees verder
  • NEWS
    28 mrt. 2025
    Phoenix Contact - HEAVYCON Click-in Contactblokken
    HEAVYCON Click-in-contactblokken voor heavy-duty connectoren verhogen de efficiëntie tijdens de bekabeling. Waar vroeger geschroefd werd, wordt nu gewoon ingestoken. Push-in Technology en Click-in-vergrendeling garanderen een zeer eenvoudige hantering en veilige installatie. U heeft geen gereedschap meer nodig voor het aansluiten van de aders of het monteren van het contactblok in de connectorbehuizing.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    2 apr. 2025
    TR Service - Future-proof laagspanningspaneel
    TR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    19 feb. 2025
    Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullen
    Sinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    26 dec. 2024
    Kusters - Gewicht in de schaal leggen
    Kusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    22 nov. 2024
    Eneco - Groen licht voor groene stroom en stoom
    Eneco Bio Golden Raand, gelegen in het havengebied van Delfzijl, zet biomassa om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout vanuit Nederland en omliggende landen. In het kader van Eneco’s klimaatambitie is in 2022 een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande tl-verlichting, in en bij de boilerroom. Het project werd onder toezicht van itsme uitgevoerd. “Daarin waren twee factoren belangrijk: de prijs natuurlijk, maar ook het stukje service.”
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    14 feb. 2025
    PROFINET CPNE
    Waar de Certified PROFINET Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFINET Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
    Lees verder
  • TRAINING
    14 feb. 2025
    PROFIBUS CPE
    Waar de Certified PROFIBUS Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFIBUS Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
    Lees verder
  • TRAINING
    14 feb. 2025
    WinCC-SCADA2
    Deze training behandelt de gevorderde elementen van WinCC SCADA
    Lees verder
  • TRAINING
    14 feb. 2025
    PCS7-SAFE V9
    Begrijpen en configureren van de Safety matrix en programmeren van de veiligheidsfuncties binnen PCS7.
    Lees verder