ABB General Purpose Drive ACS580
De ABB General Purpose Drive ACS580 frequentieregelaar is ontwikkeld voor standaard toepassingen waar een variabel of juist constant koppel is gevraagd. Hierbij valt te denken aan pompen, ventilatoren, transportbanden en mixers. De serie omvat regelaars met vermogens van 0,75 kW tot 250 kW en spanningen van 208 V tot 480 V. De uitvoering voor wandmontage is ook beschikbaar in een IP21 behuizing.
Kenmerkend voor de frequentieregelaar is onder meer de energie-optimalisatie- functie waarmee het maximale koppel per Ampère is veilig gesteld en het energieverbruik daalt. De regelaar ondersteunt daarbij diverse motortypen inclusief hoogefficiënte permanentmagneet motoren.
De General Purpose Drive ACS580 frequentieregelaar is voorzien van een bedieningspaneel en een PC tool waarmee in meer dan twintig talen is te werken. De menugestuurde bediening versnelt de inbedrijfname waarbij de menu’s via duidelijke benamingen – bijvoorbeeld motor, helling of grenswaarde-instelling – aangeven waarvoor ze zijn bedoeld. Omvangrijke functies voor de bewaking van de aandrijving en de afstemming van het proces zijn te realiseren middels de PC tool Drive Composer.
Technische eigenschappen
Bij levering zijn de frequentieregelaars standaard uitgevoerd met alle essentiële eigenschappen zodat externe componenten en de bijbehorende bekabeling kunnen vervallen. Zo voorziet hij in een geïntegreerde ‘Swining Choke’ van de tweede generatie waarmee hogere harmonischen beter zijn gedempt. EMC-filters, remchoppers tot bouwgrootte R3, een Modbus-RTU veldbusinterface en een veilige afschakeling van het koppel (STO) zijn eveneens geïntegreerd.
De functionaliteit is verder uit te breiden met steekbare optiemodulen. Bovendien ondersteunt de frequentieregelaar met behulp van eenvoudige veldbusadapters de belangrijkste veldbusprotocollen. De standaard I/O zijn door optionele analoge en digitale uitbreidingsmodulen uit te breiden.
De frequentieregelaar beschikt over uitgebreide software voor het verbeteren van de procesvoering. Hierbij valt te denken aan een geïntegreerde PID procesregeling, een rustmodus (voor pompapplicaties) en een vliegende start die lopende motoren met lange rustperioden voorkomt.
Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenanceLees verderOnder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
-
Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortimentLees verderBoon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
-
Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstellingLees verderSissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
-
Connected Business - Vendor Managed InventoryLees verderDe verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
BASIS-PLLees verderNa afloop van de training kunnen de deelnemers: De werking en toepassing van Performance Level (ISO 13849-1) uitleggen De werking en toepassing van Safety Integrity Level (IEC 62061) uitleggen Blokschema's van veiligheidscircuits afleiden Met behulp van PAScal software een veiligheidscircuit op het vereiste PL valideren Bij de training verkrijgt men een PAScal licentie en certificaat van deelname.
-
FREQ-FC300Lees verderNa het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met frequentieregelaars FC300 van het merk Danfoss; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en afstellen.
-
ModbusLees verderDeze workshop heeft als doel de cursisten wegwijs te maken in de opbouw van een Modbus-telegram en inzicht te verschaffen in de configuratie en het onderhoud van een Modbus-koppeling. • De opbouw van de communicatieprotocollen binnen Modbus kunnen begrijpen. • De verschillen leren kennen tussen Modbus RTU en STCP. • De connectie kunnen opbouwen tussen 2 Modbus-deelnemers. • De verschillen begrijpen tussen Master/Slave en Server/Client opzet. • De verschillende functies binnen Modbus kunnen gebruiken. • De libraries van Siemens Modbus kunnen toepassen. • Modbus kunnen implementeren op Siemens PLC, S7-300/400 en S7-1200/1500. Deze cursus is sterk praktijkgericht: al vrij snel wordt de cursist geconfronteerd met de uitdaging 'hoe laat ik de componenten met elkaar communiceren via Modbus'.