text.skipToContent text.skipToNavigation
 

nVent ERIFLEX Advanced Technology


Advanced Technology van nVent ERIFLEX biedt de meest unieke, veilige en flexibele oplossing voor elektrische stroomgeleiders en vestigt een nieuwe gouden standaard in de elektrische markt door deze unieke isolatie met hoge weerstand te bieden: rookarm, halogeenvrij en vlamvertragend.


Daarmee zijn nVent ERIFLEX Flexibar Advanced alsook nVent ERIFLEX IBS/IBSB Advanced stroomgeleiders zeer ingenieus alternatief voor kabel. Een verbeterde betrouwbaarheid ontstaat doordat er een directe aansluiting is zonder kabelschoen en daarmee een uitstekende weerstand tegen trillingen.


De koperen stroomgeleiders zijn vertind waardoor ze geschikt zijn voor omstandigheden met hoge temperaturen met als gevolg een hoger veiligheidsniveau voor de elektrische apparatuur én voor mensen tijdens de installatie alsook tijdens het gebruik.


In vergelijking met kabel wordt er gewicht en ruimte bespaard doordat de geleiders kunnen worden gebogen, gevouwen of gedraaid met een zeer kleine buigradius voor kortere en compactere stroomaansluitingen in vergelijking met traditionele rails. Nokken zijn overbodig waardoor de installatietijd wordt verkort en de weerstand tegen trillingen wordt verbeterd.


Op deze manier verbetert de nVent ERIFLEX Advanced geleider de ontwerp- en montageflexibiliteit aanzienlijk, evenals de esthetiek van afgewerkte panelen. Logischerwijs resulteert de kortere installatietijd in lagere installatiekosten.


Voordelen van nVent ERIFLEX Advanced Technology:

  1. Directe aansluiting zonder kabelschoen: verbeterde betrouwbaarheid en uitstekende trillingsbestendigheid.
  2. Vertind koper: geschikt voor hoge temperaturen, verhoogt de veiligheid van elektrische apparatuur en gebruikers.
  3. Ruimte- en gewichtsbesparing: flexibele geleiders kunnen worden gebogen, gevouwen of gedraaid, wat resulteert in compactere en kortere stroomaansluitingen.
  4. Snellere installatie: overbodige nokken en verbeterde trillingsbestendigheid verkorten de installatietijd en verlagen de installatiekosten.
  5. Verbeterde ontwerp- en montageflexibiliteit: verbetert de esthetiek van afgewerkte panelen en biedt aanzienlijke ontwerpvrijheid.


Productkenmerken van nVent ERIFLEX Advanced stroomgeleiders:

  • Materiaal: dunne lagen vertind elektrolytisch koper
  • Bereik: van 19,5 mm² tot 1200 mm² en 125 A tot 2800 A
  • Isolatie: hoog ohmig, halogeenvrij, vlamvertragend en rookarm materiaal met minder dan 20% contact met de geleider voor hoge flexibiliteit
  • Montage: eenvoudig te buigen, vouwen en draaien, waardoor de montageflexibiliteit wordt verbeterd en de voetafdruk wordt verkleind
  • Vermogensdichtheid: beter dan kabel
  • Verbindingen: direct door de koperlaminaten ponsen en met bouten klemmen of aan het uiteinde van de Flexibar klemmen
  • Traceerbaarheid: traceerbaarheidscodes en onderdeelnummers gedrukt op de isolatie
  • Certificering: voldoet aan NF EN 45545 met HL3-classificatie voor hoofdstukken R22 en R23, 100% productie-diëlektrisch getest, RoHS-conform
  • Compatibiliteit: vertind koper maakt verbindingen met koper of aluminium mogelijk
  • Kleuropties: kan op verzoek in andere kleuren worden vervaardigd (meestal oranje voor batterij-aansluitingen)
  • Vibratiebestendigheid: voldoet aan ISO 6469-1 sectie 6.2.2 voor elektrisch aangedreven wegvoertuigen


 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 okt. 2024
    Legrand - Cablobend: innovatief hulpstuk voor draadgoten
    Kies voor de nieuwe Cablobend van Legrand, een multifunctioneel hulpstuk waarmee onder andere een bocht-, stijg- of vervalstuk, zelfs met de hand, in gewenste radius gebogen kan worden zonder te knippen.
    Lees verder
  • NEWS
    4 okt. 2024
    Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar
    Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen.
    Lees verder
  • NEWS
    3 okt. 2024
    ABB - Orion2 Base lichtschermen
    Dat eersteklas veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de productiemogelijkheden, bewijst ABB met een breed programma machineveiligheidsoplossingen. De Orion2 Base lichtschermen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee zijn openingen voor machinetoegang of materiaalaanvoer optimaal te beveiligen.
    Lees verder
  • NEWS
    24 sep. 2024
    Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturing
    De magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    7 okt. 2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    3 okt. 2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    1 okt. 2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen: