Tweede generatie veiligheidslichtschermen : de PSENopt II
Pilz maakt het portfolio met lichtscherrmen compleet: De lichtschermen PSENopt II zijn niet alleen verkrijgbaar voor vinger- en handbescherming, maar vanaf nu ook als lichaamsbescherming.
Dankzij hun hoge robuustheid bieden de PSENopt II-sensoren bescherming tegen schokken, botsingen en trillingen en zijn daardoor geschikt voor gebruik in veeleisende industriële omgevingen.
Ze zijn geschikt voor de beveiliging van verpakkingsmachines, persen, toegang tot robotcellen, en zoveel meer.
De veiligheidslichtschermen zijn verkrijgbaar in lengtes van 150 mm tot 1800 mm en geschikt voor een bereik tot 55 m. De lichtschermen PSENopt II zijn nu ook geschikt voor toepassingen met veiligheidscatergorie PL d (type 3) volgens EN/IEC 61496-1 én tot en met de hoogste veiligheidscategorie PL e (type 4) volgens EN/IEC 61496-1/-2 ! Deze lichtschermen hebben geen dode zone !
In combinatie met het configureerbare besturingssysteem PNOZmulti 2 biedt Pilz een economische en veilige totaaloplossing van één leverancier.
Om meerdere zijden van een gevarenzone te beveiligen, kunnen de lichtschermen gecombineerd worden met de passende PSENopt II spiegelzuilen. Bewaak maar liefst drie toegangszijden van een gevarenzone met slechts één paar lichtschermen en twee spiegelzuilen.
Indien u een applicatie hebt met de lichtgordijnen PSENopt I, en u wenst die te vervangen door de PSENopt II lichtschermen, dan kan dit héél gemakkelijk. U hoeft zelfs de bekabeling niet te vervangen, u gebruikt de PSENopt II adapter set, waarmee u heel gemakkelijk de PSENopt II kunt aansluiten op uw bestaande bekabeling.
Wellicht ben je ook hierin geïnteresseerd:
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
VDE Meassuring course - Measuring course according to VDE-RegulationsLees verderMeetcursus over de VDE-voorschriften.
-
WinCC-SCADALees verderDe mogelijkheden van WinCC leren kennen en toe te passen
-
PCS7-NET V9Lees verderDe praktijk heeft geleerd dat bij aanvang van de PCS7 Systeem- en Servicecursus de cursisten te weinig praktijkkennis hebben om goed aan de slag te kunnen met de praktijk opdrachten. Tevens kent men te weinig de mogelijkheden van S7- en TCP koppelingen om een werkende verbinding op te bouwen tussen PC en PLC. Deze cursus is dan ook uitermate geschikt als voorbereiding op de PCS7 cursus voor deelnemers met te weinig basiskennis netwerktechnologie SIMATIC S7.