text.skipToContent text.skipToNavigation

SPECIFIEK GELEERD, SNEL GEDAAN

Monteurs Koninklijke Drukkerij Em. de Jong profiteren van training op maat


Juist die kennis voor de eigen situatie. Zie daar de kracht van maatwerk, zoals monteurs van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong pas ondervonden. Tijdens een klantspecifieke training door itsme leerden ze wat ze écht wilden leren. Gericht op de praktijk, met inzicht en tijdwinst als resultaat.

Vooroplopen vraagt om een scherpe blik. Om investeren in kennis en kunde, om machines die gelden als de beste in hun soort. Bij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau begrijpen ze dat alles maar al te goed. In de productiehallen van de drukkerij staat een overwegend nieuw machinepark, inclusief enorme persen van soms maar een paar jaar oud. Ze ogen krachtig. Zijn robuust. En daardoor sterk genoeg voor de productie van enorme aantallen drukwerk. Veruit de meeste klanten zijn actief in de retail, waarbij Koninklijke Drukkerij Em. de Jong er alles aan doet om keer op keer te voldoen aan de vraag uit binnen- én buitenland. “Zie ons dan ook vooral als een productiebedrijf”, vertelt Frank Jansen, manager technische dienst. “Voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers is heus wel ruimte, maar als het ons érgens om gaat, is het wel om op tijd te leveren. Dat staat voorop, daar doen we alles voor.”

“Op tijd leveren, daar doen we alles voor”

 
Tijdig leveren. Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar ga er maar aanstaan als drukkerij. Processen moeten naadloos op elkaar zijn afgestemd, geen radertje mag ontbreken. Bovendien draaien de meeste persen hier non-stop, 24 uur per dag. Dat vraagt om enorme hoeveelheden papier, benadrukt Frank. “Neem alleen al onze laatste machine. Daar gaat in twintig minuten zo’n drieduizend kilo papier doorheen. Drieduizend kilo – en dan heb ik het nog maar over één van onze machines.”


Focus op efficiency

Zoveel klanten, zo enorm veel drukwerk. Het vraagt wat van de machines, die uiteraard moeten blijven draaien. Dus is goed onderhoud noodzaak, en is het aan Frank en zijn collega’s van de technische dienst om bij te dragen aan een continue productie. “Ons machinepark is jong, wat betekent dat vervanging van machines nog niet aan de orde is. In plaats daarvan gaat het ons nu om optimale efficiency en beschikbaarheid.”
De technische dienst wil dan ook op de best mogelijke manier optreden bij een storing, mocht die zich onverhoopt voordoen. En juist dat bleek met een grotendeels vernieuwd machinepark niet altijd even eenvoudig. Zo beschikt Koninklijke Drukkerij Em. de Jong sinds enige tijd over machines van Manroland, met daarin de SINAMICS S120 en G120 frequentieregelaars van Siemens. Ze doen hun werk goed, vertelt Frank, maar dan nét even anders dan wat ze in Baarle-Nassau jarenlang gewend waren. “Dus wilden we meer kennis opdoen van die regelaars. En weten in hoeverre ze overeenkomen met wat we al wisten. Wat kun je met die regelaars? Hoe ontdek je storingen? En hoe voorkom je die?”


Profijt in de praktijk

De opleidingen van de monteurs van De Jong lopen uiteen. Ook hun technische achtergrond verschilt. Dus zocht Frank heel bewust naar een maatwerktraining, specifiek voor het diagnosticeren van storingen in de Siemens-regelaars zoals Koninklijke Drukkerij Em. de Jong die heeft. “Zo kwam ik uit bij itsme, dat al langer onderdelen voor ons levert. Ik heb itsme onze specifieke vragen voorgelegd. Gaf aan dat het mij niet ging om techniek tot in detail, maar juist om een praktische uitleg.”
Een klantspecifieke training door itsme volgde. Gegeven voor zes monteurs van Koninklijke Drukkerij Em. de Jong, verspreid over vier dagen. De training vond plaats bij itsme in Breda, waarbij de deelnemers onder andere gebruikmaakten van meerdere testopstellingen. En dat alles toegespitst op de behoeften van Drukkerij Em. de Jong, zo vertelt Marcel Steijger, training manager bij itsme. “We hebben onze kennis gekoppeld aan de vragen van de klant. En zijn op die manier ingesprongen op de behoefte aan een maatwerktraining, waarvan ik overigens merk dat steeds meer bedrijven die zoeken. Terecht, denk ik. Met alleen een standaardtraining blijven al snel te veel vragen liggen.”

“Steeds meer bedrijven zoeken een training op maat”


Voor Frank was het belangrijk dat zijn medewerkers meer inzicht kregen in de besturing van de machine. “En dat is gelukt, zo hoor ik uit hun verhalen. Ze zien simpelweg eerder wat er gebeurt. We zijn minder afhankelijk geworden van externe online ondersteuning, kunnen veel sneller schakelen. En dat dankzij deze training, waarbij trainer Patrick de Corte nadrukkelijk vroeg naar wat wij wilden weten. Patrick is een man uit de praktijk, heeft al veel lesgegeven. Die combinatie pakte goed uit. Ruimte voor vragen, alle aandacht voor onze specifieke situatie: juist dankzij dat maatwerk kunnen wij vooruit.”
 

Talloze kilo’s papier

Een bezoek aan Koninklijke Drukkerij Em. de Jong in Baarle-Nassau begint met een duik in het verleden. Want kijk, daar tegenover de ontvangstbalie staat de allereerste pers waarmee het ooit begon. Een fraai contrast met wat zich even verderop afspeelt. Opmaak, druk, logistiek: Koninklijke Drukkerij Em. de Jong biedt het hele pakket. Inmiddels behoren ook Janssen/Pers Rotatiedruk, Group Mercator Press, Dessain, Imprimerie Casterman tot de onderneming. Al deze drukkerijen zijn samen jaarlijks goed voor 300.000 ton kilo papier voor zo’n 60.000 drukorders. En dat aantal neemt ongetwijfeld alleen maar toe, nu sinds enkele maanden ook Jungfer Druckerei und Verlag in Midden-Duitsland deel uitmaakt van de groep drukkerijen.
 

 

‘Gedreven en leergierig’

Een goed begin is het halve werk. Zo merkte ook trainer Patrick de Corte, die namens itsme de maatwerktraining verzorgde voor Koninklijke Drukkerij Em. de Jong. “De technische dienst had een duidelijk omlijnd overzicht van wensen, inclusief beeldmateriaal. Dat zorgde voor een correct beeld van wat tijdens de training aan bod moest komen. Ik ben vooraf aan de lesdagen langs gegaan in Baarle-Nassau en was onder de indruk van de complexiteit van de sturingen en de integratie daarvan in de architectuur. Ook viel me op hoe gedreven en leergierig de technische dienst is. Dat alles vormde een goede basis voor de training, die ik met veel plezier heb gegeven.”
 

 

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    12 jul. 2024
    DigiFlow - Leven van de klant makkelijker maken
    Als technisch dienstverlener levert Breemes PLC’s, drives en andere materialen aan klanten. Klanten als industrieel automatiseerder Digi-Flow. Omzet is echter niet de ultieme indicator van een goede relatie, vinden beide partijen. Meedenken over oplossingen en het leveren van kennis zijn ook belangrijk. Uiteindelijk moet Breemes het leven van de klant makkelijker maken, vindt CEO Eric Decant van Digi-Flow. Digi-Flow in Antwerpen begeleidt industriële bedrijven in hun transformatie naar slimme industriële omgevingen met behulp van industriële automatisering en digitalisering. Het bedrijf ontstond in 2020 uit de verzelfstandiging van ESAS Automation. Solindus, het latere ESAS, werd na de oprichting in 2003 door Eric en Robert Decant uitgebouwd tot een onderneming met 2.000 medewerkers. Met Digi-Flow wilden ze terug naar het kleinschalige ondernemerschap. Nu is Eric Decant de CEO van het bedrijf, dat ruim dertig medewerkers telt. “Ik ben nog ambitieus, maar wil niet meer dat soort zware trajecten naar die schaalgrootte afleggen.” Inmiddels is hij zijn zoon aan het inwerken om het roer over te nemen. Daarmee is Digi-Flow een echt familiebedrijf, zoals ook is terug te vinden in de kernwaarden: co-creatie, langetermijnvisie, levenslang groeien en humaan.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    11 jul. 2024
    ATR Engineering - Korte levertijden voor componenten en beslissingen
    Snel kunnen schakelen is cruciaal voor het succes van industriële automatiseringsprojecten. Dat betreft niet alleen het leveren van componenten, maar ook het nemen van beslissingen. Korte lijntjes zijn dan belangrijk. Die waren er in het project voor de besturing van een waslijn voor plastic PET-snippers, waarin ATR Engineering en itsme intensief samenwerkten. “De meerwaarde van onze samenwerking is dat we enorm snel op klantvragen kunnen anticiperen.” Met tien jaar ervaring in industriële automatisering op zak begon Adrie van Triest in 2019 zijn eigen onderneming. ATR Engineering in Berkel-Enschot legt zich met een brede aanpak toe op hardware en software engineering. “Ons specialisme is het aanbieden van totaaloplossingen voor industriële automatisering waarbij het ontwerpen van PLC-besturingen centraal staat. Wij gaan met een klant in gesprek over openstaande automatiseringsvraagstukken en vooraf bepalen we samen de eisen en wensen voor een project. Ook bieden we flexibele ondersteuning bij projecten of inbedrijfstellingen.” ATR Engineering is een klein bedrijf met op dit moment vier engineers van verschillende disciplines in dienst. Daaromheen zit een vaste ‘flexibele schil’ van engineers en monteurs om de piekmomenten op te vangen.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    10 jul. 2024
    Top Cold Control - Korte lijntjes voor energiemanagement en projectsamenwerking
    Specialist in industriële koudetechniek Top Cold Control voert complete projecten uit en daarin mag energiemanagement tegenwoordig niet ontbreken. Dat begint met heel veel meten. Voor een vrieshuis in Amsterdam ontwierp itsme in samenspraak met Top Cold Control en de klant een oplossing voor integratie van de energiemeting in de besturing. Top Cold Control uit Nieuwkuijk, gespecialiseerd in industriële koudetechniek, realiseert grote projecten bij klanten in Nederland, België, Duitsland en via hen ook elders in de wereld. Het gaat om koel- en vriesinstallaties voor onder meer slachterijen, verwerkingsbedrijven, vrieshuizen en transportbedrijven. Top Cold Control kan met alle voorkomende koudemiddelen uit de voeten, maar heeft als specialisme het toepassen van de natuurlijke koudemiddelen ammoniak (NH3) en koolzuurgas (CO2). Voor snel invriezen levert Top Cold Control geavanceerde, energiezuinige invriestunnels. “Het bedrijf onderscheidt zich door de korte lijntjes”, zegt operationeel manager Arjan Maas. “Wij zijn altijd bereikbaar en klanten krijgen bij ons meteen de juiste persoon aan de lijn.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    19 apr. 2024
    Dymotec - Open lijnen in een ‘perfecte storm’
    Door Covid-19 en de wereldwijde componentenschaarste kwam de industrie in een ‘perfecte storm’ terecht. Industrieel automatiseerder Dymotec en Breemes hielden de telefoonlijnen continu open om met creativiteit en proactiviteit samen het schaarsteprobleem aan te pakken. Dymotec in Olen (B) legt zich toe op industriële automatisering in uiteenlopende sectoren, van food en farma tot logistiek en metaal. Het bedrijf bestaat dertig jaar en is in 2022 toegetreden tot de Jeco Energies-groep. Dymotec telt nu zo’n vijftig medewerkers en beschikt daarnaast over een flexibele schil met techniekers, programmeurs en projectengineers. Al sinds haar oprichting heeft de Kempense onderneming een relatie met (de voorgangers van) Breemes.
    Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    9 sep. 2024
    Siemens - SIRIUS 3SK
    Siemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.
    Lees verder
  • NEWS
    5 sep. 2024
    Eaton - Eaton lanceert nieuwe 1000 V DC snelle zekeringen voor EV-laadstations
    De FWE hoge snelheid zekeringen van de Eaton Bussmann®-serie zijn een ideale keuze voor het beschermen van een DC-laadstation tot 400 kW. Ze ondersteunen de CCS- en CHAdeMO-protocollen voor het laden met gelijkstroom (DC) van elektrische voertuigen aan snelladers. De FWE-zekeringen zijn compact en bestendig tegen hoge temperaturen waardoor ze uitermate geschikt zijn voor compacte toepassingen.
    Lees verder
  • NEWS
    4 sep. 2024
    Bals - Professionals kiezen steeds vaker voor schroefloze klemtechniek van Bals
    CEE-contactmaterialen zijn tegenwoordig ook verkrijgbaar met schroefloze klemtechniek. Dat maakt een snelle montage mogelijk en jaarlijkse controle van lostrillende schroeven is overbodig. Maar niet elke klemtechniek staat garant voor betrouwbare resultaten. Professionals kiezen daarom voor de beste schroefloze klemtechniek: QUICK-CONNECT van Bals.
    Lees verder
  • NEWS
    3 sep. 2024
    OBO Bettermann - Industriële oplossingen
    OBO begrijpt dat het essentieel is om efficiëntie en veiligheid te waarborgen in industriële omgevingen. OBO biedt diverse producten aan perfect toepasbaar zijn in de industrie, zoals de HoverCube, bedradingskoker LK4/LKV en verspangoot.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-PROG1
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Een besturingsconcept maken. Systematisch ontwerpen en gestructureerd programmeren. Toestand diagrammen ontwerpen en deze omzetten in S7-programma’s. Basisfuncties in bouwstenen programmeren. Informatie uit databouwstenen gebruiken.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-PROG2
    Na het volgen van deze module kan de cursist: complexe programma’s lezen; complexe programma’s schrijven.
    Lees verder
  • TRAINING
    S7-SERVICE
    Na het volgen van deze module kan de cursist: SIMATIC S7 PLC’s mechanisch en elektrisch opbouwen. PROFIBUS DP opbouwen en Master Slave deelnemers aansluiten. StoringsLED’s interpreteren. Configuratie testen. I/O kaarten adresseren via STEP7 software. Een compleet programma gestructureerd inbedrijfnemen, zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s herkennen en oplossen.
    Lees verder

Deze productgroepen zijn wellicht ook interessant voor u:

Ontdek onze competenties, services en oplossingen voor uw succes: