text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Breemes ‘Best Overall Supplier’ van Nitto België

Nitto België en Breemes hebben een duurzame band. Vorig jaar werd deze bekroond met de toekenning van de Best Overall Supplier Award aan Breemes. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema in hun relatie. Als partner denkt Breemes mee met Nitto België, over oplossingen voor de wereldwijde componentenschaarste en ook over vergroening van Nitto’s producten en productie.

Nitto België in Genk produceert industriële kleefbanden, oppervlaktebeschermende folies en afdichtingsproducten in allerlei uitvoeringen voor tal van toepassingen. Vaak voor de klant op maat gemaakt, bewerkt of verpakt. Het betreft producten voor onder meer automotive, consumentenelektronica, de meubelindustrie en de glasindustrie.
 

Klantgericht en groen

Als onderdeel van de Japanse multinational Nitto Denko is Nitto België (650 medewerkers) binnen Europa het kenniscentrum voor industriële kleefbanden, met omvangrijke R&D- en kwaliteitsafdelingen en hoogwaardige productie. Het bedrijf kenmerkt zich door de typisch Japanse verbetercultuur, maar is ook echt Belgisch. “Wij vertrekken altijd vanuit de vraag van de klant”, zegt Ludo Persoon, aankoopmanager technische goederen en diensten. “Soms kunnen we die vraag oplossen met een bestaand product, vaak is er toch bijsturing nodig in kleefkracht of een specifiek materiaal, om maar iets te noemen.”
 

“Wij vertrekken altijd vanuit de vraag van de klant”

Vragen over itsme's duurzame oplossingen?

Vul het formulier in en we nemen contact met je op!

Belangrijk onderdeel van die klantgerichte benadering is verduurzaming. “Onze ambitie is om tegen 2045 volledig CO2-neutraal te zijn. We hebben daarom al in 2018 een ambitieus stappenplan opgezet, dat we systematisch uitvoeren. Met succes. Zo willen we onze CO2-uitstoot met 30% verlagen tegen eind 2022 en tot zelfs 55% in 2030. We willen ons afval verminderen met 12,5% tegen eind 2022 en met 30% tegen 2030. Niet onbelangrijk, we werken ook aan een VOC-reductie van maar liefst 50% tegen 202Be2. Om dit alles te bereiken, gaat onze aandacht zowel naar het optimaliseren van onze interne productieprocessen alsook naar het creëren van duurzamere producten. Onze kleefbanden worden bijvoorbeeld nog gemaakt met grondstoffen uit petroleum. We zijn nu volop bezig met de overstap naar een emulsiegebaseerde lijm die onze voetafdruk aanzienlijk zal verlagen, zonder dat de klant aan kwaliteit of performantie moet inboeten. De elektriciteit die we verbruiken in onze productieprocessen is 100% duurzaam, deels komende van onze zonnepanelen, deels van de warmtekrachtkoppeling waarmee we onze eigen elektriciteit opwekken en deels van groene elektriciteit die we aankopen.” "Elke investering moet gekoppeld zijn aan duurzaamheid", vult projectleider engineering Davy Scroyen aan. “Onze CEO heeft de ambitie om van Nitto België een voorbeeldbedrijf binnen heel Nitto te maken voor CO2-neutraal werken.”

Compleet gamma

Een belangrijke partner in deze verduurzamingsambitie is Breemes. "Ze hebben een lange historie met elkaar", vertelt Kris Leirs, die 27 jaar bij Nitto in dienst is, waarvan de laatste vijftien jaar als teamleider storingsonderhoud. “Al die tijd hebben we het gros van de elektro-artikelen ingekocht bij Breemes en hun voorgangers. Dat blijven we doen, want we vinden hen een aangename partner op velerlei gebied. Ze denken mee over oplossingen en kunnen die snel leveren. Als bij een storing een oude sensor stuk is, helpen zij heel actief zoeken naar een hedendaags alternatief.” Persoon: “Zij voorzien ons niet alleen van standaard spare parts, maar werken ook nauw samen met engineering aan specials voor nieuwbouw en upgrades; en met de onderhoudsafdeling voor re-engineering van producten die we acuut moeten vervangen. Daarnaast geven ze trainingen.” Leirs: “Onze nieuwe techniekers gaan bijvoorbeeld naar de basiscursus TIA Portal (de programmeeromgeving van Siemens, red.). Nu is in overleg met Breemes een cursus over de communicatie tussen PLC’s en drives opgezet; daar sturen we ook mensen naar toe.” Persoon: “Zo bestrijken zij het complete gamma waar onze organisatie behoefte aan heeft.”

“We zijn een team en strijden samen voor hetzelfde doel”

Volgens Breemes-directeur Kurt Colin is Nitto België ook een heeel aangename partner. “We hebben een zeer goede samenwerking en verstandhouding. Dat Nitto ons vorig jaar heeft uitgeroepen tot Best Overall Supplier, daar zijn we zeer trots op. Mijn collega’s, zoals Robert, kijken mee met de technische mensen van Nitto, detecteren problemen, zoeken naar oplossingen en leveren snel de benodigde spare parts.” Senior accountmanager Robert Koloszewski vult aan: “Ik kom elke twee weken bij de verschillende afdelingen van Nitto en probeer daar de mensen zoveel mogelijk te ontlasten. De laatste jaren wordt de samenwerking almaar intenser, want de druk in de markt wordt overal hoger. Het is fijn dat zij vertrouwen in ons houden en zeggen: ‘Dat probleem, lost gij dat voor ons op?’” Persoon: “De nominatie en uiteindelijke winst van Best Overall Supplier is het resultaat van ons evaluatiesysteem voor leveranciers dat we bij Nitto gebruiken. In dit evaluatiesysteem kijken we niet alleen naar traditionele elementen zoals prijs/kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, maar zeker ook naar elementen zoals duurzaamheid en meedenken op strategische thema’s.” Colin: “Wij zien ons niet als leverancier maar echt als partner, als verlengstuk van Nitto’s technische dienst en inkoopafdeling. We zijn een team en strijden samen voor hetzelfde doel.”
 

Gemoedelijke sfeer

"Die gezamenlijke ‘strijd’ verloopt in een gemoedelijke sfeer", benadrukt Persoon. “Dat kan alleen als er echte samenwerking is. In de acht jaar dat ik bij Nitto werk, heb ik nog nooit een onoverkomelijk probleem ervaren, omdat er simpelweg voor ieder probleem ook een oplossing bestaat. Tussen Breemes en Nitto vinden we altijd een gezamenlijke oplossing en dat stellen we als Nitto zeer op prijs.” Vandaar dus de award die namens Nitto België aan Breemes is toegekend. Scroyen: “Net als hier bij Nitto zien we bij Breemes mensen die er al heel lang in dienst zijn, zoals Robert. Het is goed dat we steeds op dezelfde mensen kunnen terugvallen. Robert geeft problemen automatisch door en we krijgen altijd direct respons.”

“Het is goed dat we steeds op dezelfde mensen kunnen terugvallen”

Natuurlijk staat Breemes vanwege de wereldwijde componenten- en materialenschaarste ook bij Nitto voor uitdagingen om afgesproken levertijden te halen. Colin: “Wij hebben bij hen al in een vroeg stadium aangegeven dat er problemen zaten aan te komen. Zo konden zij daar actie op ondernemen en ondertussen zijn wij alternatieven gaan zoeken. Het wordt moeilijker en moeilijker, maar wij geven het niet op om oplossingen te vinden.” 
 

Bestendiging van partnership

Ook voor verduurzaming blijft Breemes, zoals gezegd, meedenken om Nitto te helpen z’n doelstellingen te halen. “We beleveren Nitto niet elke dag, maar kijken nu of we naar twee in plaats van drie keer per week kunnen; dat scheelt in transport en is beter voor het milieu. Zo nodig leveren we dan tussendoor nog iets met spoed in geval van stilstanden of machinebreuken.” Persoon waardeert het: “De eisen van klanten worden steeds hoger. Wij moeten duurzamere producten leveren en die op een groenere manier produceren. Als Breemes ons minder vaak gaat beleveren, zijn dat al behoorlijke stappen om de CO2-uitstoot te verminderen.” En er zijn meer mogelijkheden, vervolgt Colin. “Onze omverpakkingen kunnen nog groener; daar werken we nu aan. Verder staat een EDI-koppeling (voor electronic data interchange, red.) ter onderzoek, want elke papieren bestelbon is er één te veel. Met kleine ingrepen maken we de wereld groener, waaronder ook met elektrificatie van ons wagenpark.” Zo staan verduurzaming en bestendiging van het partnership hoog op de gezamenlijke agenda. Het brengt Persoon tot een afsluitende boodschap aan bedrijven die nog niet, of slechts beperkt, met Breemes samenwerken. “Ik ga ervan uit dat de awardtoekenning van Nitto aan Breemes eenieder een indicatie geeft over welke samenwerking er mogelijk is met Breemes.”


 

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Matco International - Veilige samenwerking
    Matco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktraining
    Van de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doen
    De relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    8 nov. 2024
    Xeltis - Hart voor de zaak
    Xeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
    Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    23 okt. 2024
    Siemens - Bespaar op je machine dankzij de nieuwe SINAMICS S200
    Het nieuwste S200 Sinamics servosysteem van Siemens beschikt over een goede balans tussen functionaliteit, ontwerp en kosten. Het systeem bestaat uit de S200 regelaar, 1FL2 servomotor en bijbehorende kabels voor voeding, encoder en houdrem in lengtes tot 30 meter.
    Lees verder
  • NEWS
    9 sep. 2024
    Siemens - SIRIUS 3SK
    Siemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.
    Lees verder
  • NEWS
    12 jun. 2024
    Siemens - HMI Unified Basic Panels
    Siemens introduceert de HMI Unified Basic Panels, een nieuwe standaard in machinevisualisatie. Deze panels zijn ontworpen om te voldoen aan de diverse eisen in een productieproces en bieden operators een beter overzicht en controle over machines, productielijnen en complete installaties.
    Lees verder
  • NEWS
    22 apr. 2024
    Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55
    Naast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:

  • TRAINING
    22 jul. 2022
    TIAP-NETWORK
    Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFIBUS-INST
    PROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder
  • TRAINING
    PROFINET-INST
    De vraag naar PROFINET neemt sterk toe. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. De meeste problemen ontstaan als gevolg van simpele fouten tijdens de installatie, zoals het onjuist gebruik van kabels of switches of zelfs het gebruik van een andere versie. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Met de juiste kennis van het PROFINET-netwerk, kunt u zich als installateur onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, door zich bekwaam te maken in de spelregels om zo uw werk te kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFINET probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
    Lees verder
  • TRAINING
    S5-SERVICE
    Na het volgen van deze module kan de cursist: Werken met het STEP5 BASIS-pakket: voorinstellingen maken; programma’s in de PLC laden; gebruik maken van standaard documentatiemogelijkheden; PLC-programma’s bekijken, analyseren en testen. Hardware testen; I/O kaarten adresseren; Zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S5 PLC’s herkennen en oplossen. Deze training richt zich op de PLC's S5-90U/95U/100U/115U/135U/155U.
    Lees verder