Technical Support verkoopt nooit ‘nee’
itsme’s productspecialisten ondersteunen breed voor industrial automation
Technical Support van itsme is er voor alle vragen over industrial automation. Productspecialisten denken en kijken met de klant mee, op het hoofdkantoor in Nederland én vanaf de vestigingen in het buitenland. Noem het gerust uitdagend om in zo’n rap veranderende wereld alle kennis direct paraat te hebben. Maar goed, uiteindelijk is het z’n team daar wél om te doen, vertelt William van Heel van itsme. “Hoe gaaf is het, wanneer de klant snel weer verder kan.”
De bureaus in eilandjes van vier tegen elkaar; voor het team van Technical Support werkt dat wel zo prettig. Snel onderling overleggen, even bijspringen bij een complexe vraag: het is allemaal zo gedaan. Hoe anders is dat nu. Op het moment dat William van Heel zijn verhaal vertelt, gelden de coronamaatregelen volop. Dus werkt ook hij, als teamleader Technical Application Center bij itsme, vanuit huis. Dat was de eerste dagen uiteraard even wennen, al maakt deze bijzondere tijd ook creatief. “Er is geen drempel om elkaar níet te spreken. We bellen onderling veel met elkaar, we skypen en appen. Dat werkt goed.”
Bovendien, vertelt William, uiteindelijk verandert zelfs een periode van coronamaatregelen weinig aan de ondersteuning door Technical Support. Want ook nu bellen klanten met hun vragen over industrial automation. Denk bijvoorbeeld aan het onderhoud van machines. Aan de inbedrijfstelling van nieuwe applicaties, of aan het verhelpen van een storing. De productspecialisten van Technical Support helpen en denken mee, veelal via telefoon en mail. Maar ook met behulp van een applicatie als TeamViewer, om zo op afstand mee te kijken in de software van de klant. En wie weet, vertelt William, zijn de mogelijkheden van virtual reality, voor fictieve en computergegenereerde beelden bij de klant, al dichterbij dan ze lijken. “Er is veel onderzoek naar, de ontwikkelingen gaan snel.”
Vierduizend telefoontjes per jaar
Hoe snel de veranderingen op het vlak van industrial automation gaan, heeft William de afgelopen jaren ervaren. “We krijgen tegenwoordig zo’n vierduizend telefoontjes per jaar. Dat zijn er minder dan vroeger, maar vergeet niet: de vragen van nu zijn veel complexer dan die van zo’n tien jaar geleden. Tools, software en interfaces worden weliswaar steeds gebruiksvriendelijker, maar tegelijkertijd nemen ook de mogelijkheden toe. We zijn nu langer bezig met een vraagstuk. Denk alleen al aan alle koppelingen en verbindingen. Lokaal, maar ook van de ene naar de andere kant van de wereld. Het vraagt meer van onze kennis.”
“We delen onze kennis breed, ook via trainingen”
Kortom, de wereld is veranderd – en niet zo’n beetje ook. Uitdagend? Dat zeker. Maar toch, het enthousiasme bij de productspecialisten van Technical Support wordt er niet minder om, vertelt William. “Ons team bestaat uit techneuten. Allemaal hbo-geschoold en allemaal liefhebbers van de bits en bytes. Om dan met techniek écht de diepte in te kunnen: dat is het leukste van ons werk.” Bovendien is er ook de afwisseling, vertelt William. “We zijn er naast technical support ook voor trainingen. Op locatie – bij de klant of bij ons – maar ook online. We delen onze kennis zo breed mogelijk.”
Altijd reactie binnen een dag
Nu de itsme-groep actief is in meerdere landen, is ook het werkveld van Technical Support vergroot. Vanuit de vestigingen in het buitenland bieden productspecialisten ondersteuning aan hun lokale klanten en werken ze nauw samen met hun collega’s op het hoofdkantoor in Nederland. William: “We staan altijd met minstens drie man klaar om vragen te beantwoorden. Soms reageren we al binnen vijf minuten. En altijd binnen een dag, met bijvoorbeeld de vraag om aanvullende informatie.” Een CRM-systeem zorgt voor realtime status-updates en laat zien of een vraag inmiddels is afgehandeld. In dat laatste geval is het meestal de klant zelf die Technical Support laat weten dat hij verder kan. William: “Dat zijn vaak geluksmomentjes, dat is waar we het voor doen.” “Motion komt meer en meer op de voorgrond”
Software, PLC’s, programmatuur: het is in een notendop waar de medewerkers van Technical Support zich vooral op richten. Toch beseft William maar al te goed dat dit beeld er in de toekomst heel anders uit kan zien. “Ik hoor wel eens dat programmeren helemaal zou verdwijnen. Zelf geloof ik daar niet in, maar een verschuiving, die is er zeer zeker. Motion komt meer en meer op de voorgrond, ook stellen klanten steeds vaker vragen over bijvoorbeeld een digital twin en Industrie 4.0. Logisch ook; het zijn de termen van nu, klanten willen daar iets mee. Dus is het aan ons om ook daarin mee te gaan.”
Nou zijn zulke vragen voor de toekomst niet direct de meest prangende. “Maar het zorgt vaak wel voor goede gesprekken”, zo geeft William aan. “Hoe gaaf is het, wanneer een klant aan het eind van het gesprek zegt dat hij weer snel verder kan. En mogelijk de oplossing zelfs al in huis heeft.”
Het is heus niet zo dat de productspecialisten van Technical Support altijd en direct een pasklaar antwoord hebben, vertelt William. “Daarvoor gaan de ontwikkelingen rondom zo enorm veel producten simpelweg te snel. Maar we houden onze kennis up-to-date. Weten onze bronnen te vinden en een klant eventueel door te verwijzen naar de juiste partij. Waar het om gaat, is dat we een klant nooit ‘nee’ verkopen. Echt, dat heb ik in al mijn jaren bij itsme nog nooit meegemaakt. En zou ik bovendien niet over m’n hart kunnen verkrijgen.”
De vraag achter de vraag“Het is voor ons wel eens lastig te begrijpen dat wat wij doen complex is voor een ander”, vertelt William van Heel, Teamleader Technical Application Center bij itsme. Maar goed, hoe specifiek kan industrial automation soms ook zijn, als onderdeel van het totaalpakket van itsme. Techniek voert de boventoon, maar wat volgens William minstens zo belangrijk is, is die vraag achter de vraag. “Gaat het bijvoorbeeld alleen om die oplossing voor een specifieke vraag? Of speelt er meer? Alleen met doorvragen ontstaat een goed beeld van de situatie. En alleen dan kunnen wij de klant zo goed mogelijk helpen.” |
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
TR Service - Future-proof laagspanningspaneelLees verderTR-Service verzorgt industrieel onderhoud met inzet van alle disciplines, van elektrisch en mechanisch tot hydraulisch en pneumatisch. Met ondersteuning van Breemes installeerde het bedrijf een groot laagspanningspaneel. “Nadat ik met hen mijn summiere plan had besproken, besloot ik het gewoon te gaan doen”, vertelt directeur-eigenaar Raoul Tielens. Op suggestie van Breemes is het paneel future-proof gemaakt door het voor te bereiden op power monitoring.
-
Peeters - Jong bedrijf, nieuwe spullenLees verderSinds de start enkele jaren geleden ontwikkelt Peeters Robotic Solutions zich stormachtig met projecten in binnen- en buitenland en standaardoplossingen voor industriële pallettisering. Het bedrijf gaat mee met de nieuwste stand van de techniek, onder meer wat betreft elektrische en pneumatische aandrijvingen van Festo. Daarvoor doet het een beroep op itsme. “Dankzij hun kennis en kunde kunnen wij bij klanten met innovatie aan de voorkant zitten.”
-
Kusters - Gewicht in de schaal leggenLees verderKusters zocht voor zijn machines voor ontwaarding van bankbiljetten een weegoplossing die eenvoudig was te integreren in de Siemens-besturing. Via itsme kwamen ze in contact met de juiste kennisdragers bij Siemens. “Voor ons als Kusters is itsme naast leverancier ook een kennisbron, waarmee we bepaalde onderdelen en processtappen co-engineeren, zoals dit weegsysteem.”
-
Eneco - Groen licht voor groene stroom en stoomLees verderEneco Bio Golden Raand, gelegen in het havengebied van Delfzijl, zet biomassa om in groene stroom én groene stoom. Jaarlijks verwerkt de centrale circa 300.000 ton afvalhout vanuit Nederland en omliggende landen. In het kader van Eneco’s klimaatambitie is in 2022 een begin gemaakt met het vervangen van de bestaande tl-verlichting, in en bij de boilerroom. Het project werd onder toezicht van itsme uitgevoerd. “Daarin waren twee factoren belangrijk: de prijs natuurlijk, maar ook het stukje service.”
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Deep dive Smart Supply over itsmeLees verderDe recente uitbreidingen van de itsme Groep zijn opgemerkt door de makers van Smart Supply, een Amerikaanse podcast over de technische groothandel. Deze week verscheen hun 'deep dive' over itsme.
-
Phoenix Contact - HEAVYCON Click-in ContactblokkenLees verderHEAVYCON Click-in-contactblokken voor heavy-duty connectoren verhogen de efficiëntie tijdens de bekabeling. Waar vroeger geschroefd werd, wordt nu gewoon ingestoken. Push-in Technology en Click-in-vergrendeling garanderen een zeer eenvoudige hantering en veilige installatie. U heeft geen gereedschap meer nodig voor het aansluiten van de aders of het monteren van het contactblok in de connectorbehuizing.
-
itsme Groep versterkt managementLees verderNa de recente uitbreiding van de itsme groep door de overnames van Lightelec groep (België en Luxemburg), Hardy Schmitz (Duitsland) en Schuurman groothandel in elektrotechniek (Nederland), versterkt de itsme groep nu ook haar management op internationaal en nationaal niveau.
-
Rittal - RiLineXLees verderRiLineX stelt nieuwe normen voor stroomverdeling en maakt jouw bedrijf klaar voor de uitdagingen van de energiesector. RiLineX is het nieuwe 60 mm railsysteemplatform voor stroomverdeling in industrie, gebouwen en infrastructuur – open, fabrikantneutraal en licentievrij.
Kijkt u ook eens naar deze aanbiedingen:
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
PROFINET CPNELees verderWaar de Certified PROFINET Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFINET Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
PROFIBUS CPELees verderWaar de Certified PROFIBUS Installer zich concentreert op het fysieke netwerk, gaat de Certified PROFIBUS Engineer dieper in op het protocol en de configuratie van het netwerk.
-
WinCC-SCADA2Lees verderDeze training behandelt de gevorderde elementen van WinCC SCADA
-
PCS7-SAFE V9Lees verderBegrijpen en configureren van de Safety matrix en programmeren van de veiligheidsfuncties binnen PCS7.