Webinar Predictive Maintenance: laat data voor je werken!
Hoe vaak ligt jouw productielijn onverwacht stil? En als je iets moet vervangen, weet je zeker dat de nodige onderdelen nog beschikbaar zijn? Een goede onderhoudsstrategie is noodzakelijk om de hoge kosten van ongeplande stilstand te voorkomen. Maar, wat is goed?
Je wil niet te laat zijn, maar liever ook niet te vroeg. Als je weet wat er gaat gebeuren, kun je op het juiste moment ingrijpen. Daarom is het goed om van reactief of preventief onderhoud over te gaan naar proactief of voorspellend onderhoud: predictive maintenance.
Benieuwd welke stappen jij hierin kan maken? Bekijk de opname van het webinar over predictive maintenance (PdM) dat op 9 mei jl. werd gegeven.
In de maakindustrie wordt een groot deel van de ongeplande stilstand van machines veroorzaakt door bijvoorbeeld slijtage, vastgelopen onderdelen, opgehoopt vuil of corrosie. Sensoren kunnen dit registreren. Aan de hand van deze data kunnen (zelflerende) algoritmes mogelijke problemen opsporen voordat ze zich voordoen. 95% van de bedrijven die op deze manier aan onderhoud doen zag verbetering in de belangrijkste value drivers. 60% zag hun uptime verbeteren met gemiddeld 9%.
PdM scoort hoog waar het gaat om uptime en overall equipment effectiveness (OEE). Wil jij dat ook? Dan is de vraag: waar te beginnen? Ons webinar is een goede start.
De spreker is Dirk Rösler, dataspecialist van Bredius DataLab, dat toonaangevende bedrijven helpt om waarde uit data te halen. Hij zal ingaan op de ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar, schetsen waar PdM naartoe gaat en aangeven hoe je er een begin mee maakt. Vragen die aan de orde komen zijn: wat ga je meten? Hoe verwerk en analyseer je de data? Wie ontwikkelt de PdM op maat van mijn bedrijf? Wat zijn de voornaamste technieken? En, last but not least, hoe weet ik dat PdM lonend zal zijn?
Het was een een leerzaam en onderhoudend webinar. Kijk het nu terug en maak dat begin!
De gidsen voor dit webinar zijn:
Danny van Leeuwen
Danny van Leeuwen is verantwoordelijk manager van de itsme-vestiging in Amsterdam. In deze positie krijgt hij veel verschillende vragen op zijn bord, tot vragen over Predictive Maintenance aan toe. Zijn doel is om de klant zo veel mogelijk te ontzorgen. Op 9 mei zal hij Dirk het hemd van het lijf vragen.
Dirk Rösler
Dirk is managing partner van KIM Plus Delta (Asset Data Management) en Bredius DataLab (dashboards & prediction). Dirk wil mensen enthousiasmeren voor dashboarding en predictive asset management en hen motiveren om met data aan de slag te gaan en de eerste stap te zetten naar datagedreven werken.
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
-
Leuze - To the “PIN” point!Lees verderAls je op zoek bent naar oplossingen voor uiteenlopende toepassingen, dan ben je bij Leuze aan het goede adres. Of het nu gaat om hoge precisie of extreme omgevingscondities zoals reinigingsprocessen, diepvriesomgevingen of zeer snel schakelende sensoren—Leuze biedt altijd een passende oplossing.
-
Legrand - TransformatorenLees verderMet transformatoren breng je de kwaliteit van jouw vermogen op peil. In het energiedistributie-assortiment van Legrand vind je eenfasige, open besturings- en signalisatietransformatoren met een vermogen tot en met 8000VA.
-
Danfoss - De iC2-Micro programmerenLees verderiC2-Micro is verkrijgbaar met een snelle adapter voor PC-programmering, zelfs zonder netvoeding. Deze frequentieregelaar heeft Smart Logic Controller (SLC) voor eenvoudige aanpassing en is UL LZGH2/8 gecertificeerd voor gebruik in systemen met A2L-koelmiddelen.
-
Legrand - Draadgoot Fasclic+Lees verderFASCLIC+ draadgoten van Legrand zijn een innovatieve oplossing voor het installeren van draadgoten, vooral ontworpen voor snelheid en gebruiksgemak. De draadgoten zijn voorzien van een geïntegreerd klikkoppelingssysteem, wat betekent dat ze zonder gereedschap geïnstalleerd kunnen worden, zelfs in krappe ruimtes zoals onder plafonds of tegen muren.