text.skipToContent text.skipToNavigation
 

Schot in de roos met de nieuwe Leuze miniatuursensor!

Ter grootte van een suikerklontje in onze 3C Serie sensoren: de laserafstsandsensor ODT3CL1 tot 2 meter nauwkeurig!


Binnen deze serie en bouwvorm vallen vele functieprincipes in diverse uitvoeringen. Kenmerkend zijn de vele varianten qua detectieprincipe, optiek, aansluittechniek of specifieke toepassingen, die vaak ook voorzien zijn van geïntegreerde IO-Link-communicatie.

Dankzij de mogelijkheid om op afstand instellingen via IO-Link aan te passen, kan bijna remissie-onafhankelijk worden gedetecteerd en kunnen schakelpunten worden ingesteld, ongeacht verschillende kleuren of reflecties. Dit zorgt ook voor een probleemloze uitwisseling van deze ODT3C, aangezien de instellingen in de besturing zijn opgeslagen, wat de menselijke invloed vermindert.


Bij het meten van afstanden bestaan bij optische sensoren 2 veel voorkomende meetprincipes:


1. Triangulatiemeting

Met triangulatiemeting worden normaliter wat kortere afstanden gemeten. Hier kent Leuze de ODT3C al een tijdje als vaste waarde, tot 150 mm kan zeer exact bijvoorbeeld een doorhang gemeten worden bij productie van deegproducten: het deeg wordt automatisch uitgerold tot exact de gewenste dikte. Bij de overgang van het deeg naar de transportband moet een constante lus aanwezig blijven zodat het deeg niet te strak getrokken wordt, vervolgens te dun wordt en breekt òf dat het deeg niet te snel wordt getransporteerd: hierdoor wordt de “lus” te groot en loopt het deeg vast. Dit is een van de meet-/positioneeropgaven die deze zeer nauwkeurige afstandsensor oplost.


2. Lichtlooptijd- of Time Of Flight (TOF)-meting

Onze jongste telg, de ODT3CL1 met rood laserlicht biedt juist op grote afstand mogelijkheid, zoals bij het detecteren vanaf een kraan of shuttle in een hoogbouwmagazijn: zelfs 2 palletposities achter elkaar kunnen gecontroleerd worden, zodat veilig een product (doos/pallet) gehaald of weggezet kan worden. Ook bij o.a. onbemande transportvoertuigen (AGV’s) of in de verpakkingsindustrie bevinden zich meerdere toepassingen voor deze krachtpatser in mini behuizing!


*Standaard uitgerust voor extreme omgevings- en reinigingscondities Ecolab, IP67 en IP69K.

                 

Jouw afbeelding
Jouw afbeelding
Jouw afbeelding
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 okt. 2024
    Legrand - Cablobend: innovatief hulpstuk voor draadgoten
    Kies voor de nieuwe Cablobend van Legrand, een multifunctioneel hulpstuk waarmee onder andere een bocht-, stijg- of vervalstuk, zelfs met de hand, in gewenste radius gebogen kan worden zonder te knippen.
    Lees verder
  • NEWS
    4 okt. 2024
    Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar
    Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen.
    Lees verder
  • NEWS
    3 okt. 2024
    ABB - Orion2 Base lichtschermen
    Dat eersteklas veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de productiemogelijkheden, bewijst ABB met een breed programma machineveiligheidsoplossingen. De Orion2 Base lichtschermen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee zijn openingen voor machinetoegang of materiaalaanvoer optimaal te beveiligen.
    Lees verder
  • NEWS
    24 sep. 2024
    Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturing
    De magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    7 okt. 2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    3 okt. 2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    1 okt. 2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder