Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar
nieuwe toepassingen dankzij vergroot gezichtsveld en FSoE-aansluiting
Veilig werken onder de zwaarste omstandigheden
Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen. De flexibiliteit van aanpasbare gezichtsvelden biedt vooral voordelen in krappe ruimtes. Verder is de koppeling aan het open veiligheidsprotocol Safety over EtherCAT FSoE nu mogelijk: Het bekabelingswerk en de kosten zijn lager.
Naast de al verkrijgbare radarsensor met een detectiebereik van 0 tot 5 meter is nu ook de veilige radarsensor PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR met een bereik van 0 tot 9 meter verkrijgbaar. Dit maakt het mogelijk om mobiele applicaties efficiënt te beveiligen.
Flexibele kijkhoek = meer productiviteit
Nieuw bij beide sensorapparaten zijn de opties voor het flexibel configureren van gezichtsvelden: naast de symmetrische kijkhoek kunnen ook asymmetrische en corridorvormige kijkhoeken worden ingesteld. Dit betekent dat PSENradar betrouwbaar kan worden gebruikt in verschillende productieomgevingen. Dit bespaart ook ruimte in de productie, vooral als de ruimte beperkt is wanneer machines bijvoorbeeld dicht bij elkaar staan of er direct langs machines looppaden zijn. Aangezien de instellingen van het gezichtsveld nu individueler kunnen worden geconfigureerd, kan de radarsensor flexibeler worden geplaatst zonder de productieactiviteiten te beperken. Dit zorgt niet alleen voor meer veiligheid in ruwe omgevingen, maar verhoogt ook de productiviteit.
Radar verbindt
PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 van Pilz een veilige totaaloplossing voor de bewaking van beschermde ruimten - inclusief veilige gegevensoverdracht met FSoE in het EtherCAT-communicatiesysteem. De nieuwe verwerkingseenheid van het radarsysteem PSENradar maakt FSoE-functionaliteit mogelijk conform IEC 61508 voor veiligheidstoepassingen tot SIL 3. Als FSoE-MainInstance (FSoE-Master) combineert PNOZmulti 2 de bewaking van alle veiligheidsfuncties van een radartoepassing in één apparaat en maakt verbindingen met veilige FSoE SubordinateInstances (FSoE-slaves) in het netwerk.
In het totaalpakket van de veilige kleine besturing PNOZmulti 2 als FSoE-MainInstance met veilig radarsysteem kan deze veiligheidsrelevante koppeling eenvoudig worden geïmplementeerd als eenkabeloplossing met minimale bedradingskosten.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Pilz - Industrial Security Consulting ServiceLees verderMet de dienst Industrial Security Consulting Service (ISCS) helpt automatiseringsexpert Pilz bedrijven om hun machines en installaties met het oog op security te beveiligen. Het doel van deze modulair opgebouwde dienst is om security-kwetsbaarheden op te sporen en oplossingen te vinden op basis van huidige wettelijke voorschriften en de nieuwe Machineverordening die in 2027 de huidige Machinerichtlijn vervangt. Zo garanderen bedrijven dat hun machines, installaties en vooral medewerkers worden beschermd.
-
Pilz - PSENmlock mini en PSENslock 2Lees verderBij de beveiliging van afschermingen moet er afhankelijk van de toepassing rekening worden gehouden met de meest uiteenlopende factoren, zoals het hek type, de desbetreffende inbouwsituatie en het specifieke gebruik. Pilz breidt hiervoor zijn assortiment op het gebied van veiligheidsvergrendelingen uit met meteen twee nieuwe sensoren: PSENmlock mini voor ruimte kritische toepassingen en PSENslock 2
-
Pilz - De nieuwe stand-alone-basismoduleLees verderMet een breedte van slechts 22,5 mm bewaakt deze uiterst compacte basismodule maximaal vier veiligheidsfuncties op machines.
-
Een zware jongen die zelf nadenktLees verderDe veilige radarsensor PSENradar biedt samen met de configureerbare kleine besturing PNOZmulti 2 de optimale oplossing voor de veilige bewaking van beschermde ruimtes onder zware gebruiksomstandigheden zoals stof, vuil, regen, licht, vonken of trillingen: vanaf nu worden naast buitentoepassingen en gebieden in de hout- en metaalbewerking ook robottoepassingen beveiligd, omdat de oplossing een hogere veiligheidscategorie cat. 3/PL d heeft.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-OPC/UALees verderOPC: Automatisering gebeurt meer en meer rond de PC. Om de datacommunicatie tussen een automatiseringsproces en de PC te beheren en te controleren, bestaat er een standaard: OPC. OPC is vandaag uitgegroeid tot een platform waarbij de PC de kern vormt van een SCADA en database beheer. Via OPC kan de automatisering van een proces geïntegreerd worden in de IT wereld. Begrippen zoals ERP en MES krijgen dan ook meer en meer betekenis. OPC was vroeger gesteund op de DCOM protocol van Microsoft. Vandaag wordt er gebruik gemaakt van SOAP. Dit opent nog meer mogelijkheden om “Live data” aan te bieden aan de standaard Microsoft pakketten. Deze cursus geeft je hier duidelijkheid in. We maken gebruik van de nieuwe Matrikon KEPP en Merz OPC servers. OPC-UA: Je leert in deze opleiding meer over de volgende generatietechnologie. Van het veilig, betrouwbaar en interoperabel transporteren van data en alarmeringen van de productievloer naar productieplanning of ERP niveau. Tevens werk je zelf zelf oefeningen uit waarbij je een koppelingen maakt tussen verschillende types PLC en “office “ georiënteerde pakketten. Uiteindelijk krijg je een werkende voorstelling van hoe een object georiënteerde datakoppeling werkt over de barrière van Firewall en domeinen heen.
-
TIAP-PanelsLees verderHet vertrouwd raken met de WinCC TIA Portal software met de bijhorende HMI hardware. Het vertrouwd raken met de opbouw van een TIA Portal project. Het kunnen maken van een nieuw project met een HMI met basis en geavanceerde objecten. Het kunnen downloaden van een HMI project.
-
TIAP-PROGLees verderOpzetten van een nieuw project met een PLC. Basis begrippen van programmeertalen in: Ladder; Functieblok; Statement List (STL). Kunnen lezen van een PLC programma. Kunnen maken van een PLC programma door het toepassen van basis en uitgebreidere PLC instructies. Kunnen toepassen van elementaire en complexe Datatypen. Gebruiken van library onderdelen. Werken met Organisatie Bouwstenen; Werken met Data Bouwstenen; Werken met programma Bouwstenen (FC en FB) en bouwsteen parameters;