text.skipToContent text.skipToNavigation


EMC WARTELS ONMISBAAR TEGEN ELEKTROMAGNETISCHE STORINGEN
 

Een kleine storing kan grote gevolgen hebben. Afgeschermde kabels houden hoogfrequente invloeden van buiten- maar ook van binnenuit tegen, denk aan signalen of pulsen van apparaten in de buurt. Dat gaat goed, tot een kabel in een behuizing of kast wordt ingevoerd. Bij deze kritische overgang is de juiste kabelwartel nodig om bescherming te bieden tegen elektromagnetische verstoringen.
 

Met name in een industriële omgeving, met steeds meer met draadloos internet verboden apparatuur, is het van groot belang dat sensordata ongestoord bij de operator of analist binnenkomt. Een minimale verstoring kan al een vals alarm veroorzaken of ten onrechte een indicator doen oplichten die zegt dat een tank leeg is. Zo’n verstoring kan allerlei oorzaken hebben. Iemand die een apparaat inschakelt of het licht aandoet, kan al genoeg zijn. Soms zijn het aandrijfsystemen of luchtbehandelingsunits die aanslaan en ongemerkt een elektromagnetische puls afgeven.
 



EMC WARTEL MAAKT EEN KAST TOT EEN KOOI VAN FARADAY 

Afgeschermde kabels houden verstorende signalen buiten. Echter, waar ze een kast binnen gaan ontstaat toch een risico. Elke opening, hoe minimaal ook, kan toch een signaal doorlaten met alle gevolgen van dien. Een EMC wartel of kabeldoorvoer voert via de afscherming van de kabel elektromagnetische verstoringen af via de behuizing. De kast blijft zo ondoordringbaar voor dit type straling, als een kooi van Faraday. Componenten in de kast zijn op deze manier optimaal beschermd.



ZEKERHEID DOOR GEINTEGREERD KLEMSYSTEEM

Er zijn allerlei varianten op de markt van wartels die EMC afscherming bieden. Een bewezen variant is die met een geïntegreerde klem. Deze klem maakt gelijkmatig contact met de gevlochten afscherming rondom de kabel. Het grote voordeel van deze techniek is dat kabels hierdoor bestand zijn tegen dynamische toepassingen, zoals in een bewegend paneel. Het nauwkeurig aanbrengen en vastzetten van de afscherming is bovendien minder bewerkelijk dan bij traditionele systemen.

De EMC-kabelwartel van Hummel (M-EMV-D) beschikt over zo’n klemsysteem. Het maakt deze wartel tot een onmisbaar onderdeel van uw strategie om de kans op verstoringen tot het minimum te beperken. De belangrijkste maatregel om dit doel te bereiken, is het juist aansluiten van apparatuur. Dat wil zeggen: volgens de handleiding van de fabrikant.
 


EMC wartels zijn dus, ten opzicht van standaardwartels, geschikt om gevoelige signaalleidingen te beschermen tegen elektromagnetische verstoringen. Als ze voorzien zijn van een geïntegreerd klemsysteem maken ze kabels bovendien bestand tegen dynamische belasting.

 

 
 
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:

  • NEWS
    11 okt. 2024
    Legrand - Cablobend: innovatief hulpstuk voor draadgoten
    Kies voor de nieuwe Cablobend van Legrand, een multifunctioneel hulpstuk waarmee onder andere een bocht-, stijg- of vervalstuk, zelfs met de hand, in gewenste radius gebogen kan worden zonder te knippen.
    Lees verder
  • NEWS
    4 okt. 2024
    Pilz - Veilig radarsysteem PSENradar
    Met het veilige radarsysteem PSENradar van Pilz kan veilige gebiedsbewaking in ruwe omgevingen nu ook voor andere toepassingen worden geïmplementeerd: Dankzij de uitgebreide gezichtsveldfuncties kunnen de radarsensoren eenvoudiger worden geïntegreerd in verschillende productieomgevingen.
    Lees verder
  • NEWS
    3 okt. 2024
    ABB - Orion2 Base lichtschermen
    Dat eersteklas veiligheid niet ten koste hoeft te gaan van de productiemogelijkheden, bewijst ABB met een breed programma machineveiligheidsoplossingen. De Orion2 Base lichtschermen zijn daar een goed voorbeeld van. Hiermee zijn openingen voor machinetoegang of materiaalaanvoer optimaal te beveiligen.
    Lees verder
  • NEWS
    24 sep. 2024
    Schneider Electric - TeSys motorbeveiliging en -besturing
    De magneetschakelaar, ook wel elektromagnetische schakelaar of contactor genoemd, heeft een enorme invloed gehad op de industriële ontwikkeling in de afgelopen 100 jaar en is een fundamenteel onderdeel geworden van de moderne industriële infrastructuur. Van de ondersteuning van de eerste stappen in industriële automatisering tot de integratie in moderne, slimme fabrieken, heeft deze technologie bijgedragen aan veiligheid, efficiëntie, flexibiliteit en duurzaamheid in de productieomgeving. Vanaf de uitvinding van de baanbrekende BAR-contactor in 1924, de eerste magneetschakelaar ter wereld, tot TeSys island, een volledig digitaal en IoT-connected loadmanagementsysteem, de reis van TeSys wordt gekenmerkt door voortdurende innovatie.
    Lees verder

Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:

  • TESTIMONIAL
    7 okt. 2024
    Bright Renewables - Van webinar tot concreet project voor predictive maintenance
    Onder de noemer ‘FastForward’ ondersteunt itsme productverbetering en procesversnelling, onder meer door klanten te informeren over tijdbesparende oplossingen en slimme technieken. Zo werd voorjaar 2023 een webinar over predictive maintenance georganiseerd in samenwerking met KIM Plus Delta, consultants voor asset- en maintenance-management. Deelname van Bright Renewables leidde tot een concreet project voor predictive maintenance van Bright’s groengasinstallaties.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    3 okt. 2024
    Signaal 64 - Boon Edam - Toegang tot VMI en een groot assortiment
    Boon Edam, bekend van de draaideuren en toegangspoortjes, selecteerde vorig jaar itsme als hoofdleverancier voor elektrotechnische componenten. Het grote assortiment en de VMI-oplossing (vendor managed inventory) voor de grijpvoorraad elektrotechnisch montagemateriaal gaven de doorslag. “Als je VMI installeert, doe je dat eigenlijk voor altijd.”
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    2 okt. 2024
    Sissing Noord - Frequentie van inbedrijfstelling
    Sissing Noord in Leek (Groningen) is gespecialiseerd in onderhoud, renovatie en nieuwbouw van ‘natte’ infrastructuur, zoals beweegbare bruggen, gemalen en sluizen. Voor de aandrijvingen van deze kunstwerken levert itsme de frequentieregelaars en, waar nodig, ook de technische kennis. Bij de projecten waar Sissing Noord deze kennis nodig heeft, biedt specialist itsme “een stukje ontzorging”.
    Lees verder
  • TESTIMONIAL
    1 okt. 2024
    Connected Business - Vendor Managed Inventory
    De verbetermethode Lean onderscheidt acht verspillingscategorieën. Eén daarvan is ‘voorraad’. Te veel voorraad is niet goed, maar te weinig ook niet. Het hebben van voorraad zorgt namelijk ook voor het veilige gevoel van beschikbaarheid in tijden van onzekere interne planning en externe factoren die niet direct zijn te beïnvloeden. Omdat het optimaliseren van beschikbaarheid in het eigen bedrijf én in de toeleverketen vaak niet de kerncompetentie van onze klanten is, kan itsme de zorg van die optimalisering overnemen, bijvoorbeeld via de invoer en het beheer van zogenaamde Vendor Managed Inventory-systemen. Maar, hoe weet je of VMI inderdaad de juiste oplossing is? Ralph van Aartsen kan die cruciale vraag beantwoorden – aan de hand van vijf vragen. Hier zijn alvast zijn antwoorden op onze vragen over VMI.
    Lees verder

Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden: