Hoe simpel wil je het hebben?
Geïntegreerde veiligheidsoplossingen; eenvoudig – efficiënt – overzichtelijk
In het tijdperk van Industrie 4.0 moeten productielijnen niet alleen zeer flexibel zijn, ze moeten ook altijd beschikbaar en kostenefficiënt zijn. Tegelijkertijd moeten ze voldoen aan de nodige veiligheidseisen. Naarmate de eisen die vanuit de markt aan de maakindustrie worden gesteld toenemen, nemen ook de uitdagingen voor machinebouwers toe.
De wereld van automatisering verandert. Processen zijn sneller geworden, taken complexer en digitalisering is tegenwoordig een basis vereiste. Alleen een integrale aanpak kan leiden tot blijvende concurrentievoordeel. Tegenwoordig is de TIA Portal meer dan een engineering framework.
Eenvoudige engineering in TIA Portal
De TIA Portal maakt de integratie van veiligheidstechnologie eenvoudiger en efficiënter in uw automatiseringsoplossing dan ooit tevoren. Alle configuratie- en programmeertools die nodig zijn voor de realisatie van een failsafe programma zijn geïntegreerd in de SIMATIC STEP 7 gebruikersinterface. Deze maakt gebruik van een gemeenschappelijke projectstructuur.
Een gemeenschappelijke gebruikersinterface voor standaard en veiligheidsgerelateerde taken maakt de fail-safe controller toegankelijker en eenvoudiger te programmeren. Met andere woorden, het systeem van hardware en software biedt het voordeel dat veiligheidsfunctionaliteit is ingebouwd vanaf de start en er is geen ander extra systeem nodig.
Altijd de juiste controller
SIMATIC Safety Integrated staat voor de naadloze en gemakkelijke integratie van veiligheidstechnologie in standaard automatisering toepassingen. Dit betekent één controller, één techniek, één communicatie voor standaard en failsafe automatisering.
SIMATIC Safety Integrated zorgt voor de hoogste betrouwbaarheid en bespaart tijd en kosten.
Siemens biedt de juiste controller voor het hele spectrum van automatiseringseisen. Het assortiment SIMATIC-controllers omvat Basic, Advanced, Distributed en Software Controller met Safety Integrated. Altijd inzetbaar met zijn schaalbaarheid en functionele consistentie, waardoor een uniforme indeling van alle veiligheidsfuncties, inclusief diagnose, mogelijk is.
De failsafe SIMATIC S7-1200-controllers zijn gebaseerd op de S7-1200 standaard-CPU's en bieden extra veiligheidsgerelateerde functies. Het portfolio omvat 3 CPU's met veiligheidsfunctionaliteit die elk twee verschillende varianten bieden.
De SIMATIC S7-1500 is zijn krachtige broer. SIMATIC S7-1500-controllers zijn ontworpen voor gebruik in alle gebieden van productieautomatisering. Ze demonstreren hun speciale sterke punten in toepassingen voor middelgrote en high-end machines, wanneer hoge prestaties, een breed scala aan technologische functies, flexibiliteit en veelzijdige communicatiefuncties vereist zijn.
SIMATIC-controllers kunnen op elk moment flexibel worden uitgebreid met plug-in I/O-modules en communicatiemodules. Door het modulaire ontwerp is het SIMATIC ET 200-systemen eenvoudig in kleine stappen op te schalen, bijvoorbeeld om uit te breiden met fail-safe I/O-modules. De producten kunnen met PROFINET en/of PROFIBUS via PROFIsafe in het automatiseringssysteem worden geïntegreerd. SIMATIC-controllers en I/O modules zijn gecertificeerd voor toepassingen in overeenstemming met IEC 62061 tot SIL 3 en EN ISO 13849-1 tot PL e
Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
PCS7-PRO v9Lees verderDe deelnemer leert aan de hand van voorbeelden en oefeningen om met PCS7 V9.1 een proces te implementeren, te onderhouden of beheren.
-
PROFIBUS-INSTLees verderPROFIBUS is een robuuste veldbus. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. Tijdens het installatiewerk zijn problemen vaak te wijten aan simpele fouten zoals een ontbrekende afsluitweerstand, verkeerde kabel, verwisselde aders etc. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Vanaf nu kunnen de installateurs in de Benelux ook aan deze eisen voldoen en zich onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, doordat zij zich bekwaam hebben gemaakt in de spelregels en hun werk kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFIBUS probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.
-
PROFINET-INSTLees verderDe vraag naar PROFINET neemt sterk toe. Velen zien echter nog niet in dat het een digitaal datacommunicatiesysteem is met eigen specifieke spelregels. De meeste problemen ontstaan als gevolg van simpele fouten tijdens de installatie, zoals het onjuist gebruik van kabels of switches of zelfs het gebruik van een andere versie. Daarom staat in steeds meer bestekken beschreven dat alleen gekwalificeerde installateurs het project mogen uitvoeren. Met de juiste kennis van het PROFINET-netwerk, kunt u zich als installateur onderscheiden van de niet gecertificeerde uitvoerders, door zich bekwaam te maken in de spelregels om zo uw werk te kunnen valideren. Dit geeft de aannemers een garantie dat de installatie door bekwame installateurs wordt uitgevoerd. Als deelnemer leert u hoe u een PROFINET probleem moet analyseren, identificeren en aanpakken. Theorie over bekabeling, afscherming, aarding, busparameters en meetinstrumenten vormt de basis van deze kennis. Met de hulp van praktische oefeningen op echte netwerken leert u hoe u deze theorie in de praktijk moet brengen.