Siemens - SIMATIC WinCC Unified
SIMATIC WinCC Unified is het nieuwe Siemens-visualisatiesysteem voor automatiseringstoepassingen. Het SIMATIC WinCC Unified-systeem bestaat onder andere uit de SIMATIC WinCC Unified-visualisatiesoftware en de nieuwe SIMATIC HMI Unified Comfort Panels. De Unified Comfort Panels breiden het productassortiment van de SIMATIC Advanced HMI's uit en zijn de opvolgers van de SIMATIC HMI Comfort Panels. Naast de nieuwe hardware zijn er tal van innovatieve functies in vergelijking met de SIMATIC Comfort Panels, zowel qua engineering als de runtime-omgeving van de apparaten.
Waarom overstappen naar WinCC Unified
De overstap naar het WinCC Unified-systeem en de hardwarecomponenten zorgt voor een aantal mogelijke voordelen:
Unified Comfort Panels bieden de nieuwste technologieën, zoals HTML5, JavaScript en schaalbare "SVG" vectorafbeeldingen. Dit maakt ze krachtiger en geeft ze meer functies en mogelijkheden dan de oudere Comfort Panels, waardoor u meer uit uw systeem kunt halen.
Door WinCC Unified te combineren met Unified Comfort Panels profiteert u van een krachtigere en veelzijdigere gebruikersinterface, evenals verbeterde beveiliging voor data en gebruikers. Dit beschermt uw systeem tegen potentiële bedreigingen en kwetsbaarheden.
Hoge herbruikbaarheid: Dankzij de grote mate van openheid van de Unified Comfort Panels zijn ze eenvoudig te integreren in andere systemen en technologieën. Bovendien kunnen alle platforms met hetzelfde project worden aangestuurd.
Krachtige scripting, gecombineerd met de openheid voor uitbreidingen en nieuwe toepassingen, maakt het mogelijk om de functionaliteit van het bedieningsapparaat uit te breiden en eenvoudig te integreren in een bestaande IT-omgeving.
Unified Comfort Panels zijn een toekomstbestendige investering die jarenlang meegaat. En omdat het besturingssysteem ook door Siemens wordt ontwikkeld, bent u niet afhankelijk van derden.
Multi-touchtechnologie maakt de Unified Comfort Panels bijzonder gebruiksvriendelijk.
Met een server-clientconfiguratie kunnen Unified Comfort Panels onafhankelijk via externe toegang worden bediend.
Industrial EDGE Computing maakt het nieuwe paneel nog veelzijdiger met de ingebouwde Edge mogelijkheden.
Moderniseringsproces met overstap naar WinCC
De overstap naar WinCC Unified is ontworpen als een moderniseringsproces en omvat de conversie van een Unified Comfort Panel-project of PC-runtimeproject naar een Unified Comfort Panel. Het moderniseringsproces resulteert in een project dat dankzij de nieuwe concepten en functies hetzelfde procesgedrag waarborgt als de oude toepassing. Het nieuwe project wordt aangepast aan de nieuwe vereisten van de Unified Comfort Panel (UCP) en voorzien van een moderne stijl. Je kan je bestaande toepassing blijven gebruiken zonder de nieuwe voordelen van UCP's te missen.
Samengevat biedt de modernisering naar WinCC Unified:
Een effectieve manier om flexibiliteit te verbeteren.
Een uitgebreidere structuur voor kwantiteiten.
Betere beveiliging voor uw toepassing.
Daarnaast krijgt uw toepassing een nieuwe uitstraling, functionaliteiten en gebruikservaring.
Drie manieren om over te stappen
Bij een systeemovergang zijn er drie opties:
Migratie: Dit betekent een automatische overdracht van alle projectgegevens tussen twee systemen met slechts een paar klikken. Het resultaat is een project in een nieuw systeem met dezelfde functies.
Let op: Voor de overstap naar Unified Comfort Panels is er geen optie om de configuratie van Comfort Panels direct te migreren, vanwege de grote functionele verschillen die voortvloeien uit de evolutie van de panels.
Om optimaal te profiteren van deze evolutie, moet de configuratie worden gemoderniseerd door deze volledig opnieuw te creëren. Hierbij kunnen bepaalde elementen van de Comfort Panel-configuratie optioneel gedeeltelijk worden overgenomen.
Overgang in drie stappen
Voor de overstap naar WinCC Unified raden we de volgende drie stappen aan:
Stap 1: Analyseer het bestaande Comfort Panel-project. Identificeer per project verschillen, converteerbare en niet-converteerbare projectelementen, evenals mogelijke alternatieve oplossingen.
Stap 2: Plan de overgang. Op basis van de analyse selecteert u een geschikt Unified Comfort Panel en plant u de noodzakelijke werkstappen voor de overgang.
Stap 3: Voer de overgang uit. Implementeer en test het WinCC Unified-project handmatig.
Hulp
itsme IA biedt je graag ondersteuning in alle stappen en adviseert je bij je keuzes.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Siemens - Bespaar op je machine dankzij de nieuwe SINAMICS S200Lees verderHet nieuwste S200 Sinamics servosysteem van Siemens beschikt over een goede balans tussen functionaliteit, ontwerp en kosten. Het systeem bestaat uit de S200 regelaar, 1FL2 servomotor en bijbehorende kabels voor voeding, encoder en houdrem in lengtes tot 30 meter.
-
Siemens - SIRIUS 3SKLees verderSiemens maakt het al jaren eenvoudig om lokale veiligheidstoepassingen snel en efficiënt te implementeren - met SIRIUS 3SK. De 3SK veiligheidsrelais bieden maximale functionaliteit en besparen tegelijkertijd ruimte in de schakelkast.
-
Siemens - HMI Unified Basic PanelsLees verderSiemens introduceert de HMI Unified Basic Panels, een nieuwe standaard in machinevisualisatie. Deze panels zijn ontworpen om te voldoen aan de diverse eisen in een productieproces en bieden operators een beter overzicht en controle over machines, productielijnen en complete installaties.
-
Siemens - SINAMICS G220 frequentieregelaar nu ook in IP55Lees verderNaast de eerder vrijgegeven IP20 variant van de SINAMICS G220 frequentieregelaar, is nu ook de IP55 versie van deze innovatieve regelaar leverbaar. Deze uitvoering is standaard voorzien van gecoate printplaten waarmee de regelaar ook buiten de schakelkast goed bestand is tegen agressieve invloeden in een zwaar industriële omgeving. Optioneel kan ook een op de behuizing gemonteerde werkschakelaar worden geleverd waarmee zonder overige externe componenten een veilige afschakeling van de spanning wordt gegarandeerd.
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
TIAP-DrivesLees verderNa het volgen van deze workshop kan de cursist: Omgaan met Siemens SINAMICS G120 frequentieregelaars; Het toepassingsgebied herkennen en een frequentieregelaar inzetten; Een frequentieregelaar inbedrijfnemen en inregelen; Storingsanalyse uitvoeren met behulp van foutcodes.
-
TIAP-MOTIONLees verderCursist kan na deze cursus/workshop zelfstandig: Een motion control project opzetten. Een basis motion control applicatie programmeren.
-
TIAP-MULTILees verderOpzetten van een Multiuser Server; Multiuser project gebruiken in TIA Portal; Inbedrijfstellen vanuit Multiuser; Project Library in Multiuser.