Werk jij nog in Excel? Even serieus……
Voortdurend wijzigende eisen, maar ook veranderende technologie en exportrichtlijnen zijn bekende uitdagingen voor een machine- en paneelbouwer.
Een steeds hogere reactiesnelheid is de blijvende trend en procesoptimalisatie een vereiste. Daarom is de tijd nu echt voorbij, om zaken rondom een elektrotechnisch ontwerp in een excell sheet handmatig bij te houden. De tijd en stress die dat kost en de kans op fouten die zo’n werkwijze met zich meebrengt, past niet meer in een wereld die steeds sneller verandert en meer digitaal wordt. Want welke machine- of paneelbouwer wil nu niet met één druk op de knop de juiste schakel- en beveiligingsapparatuur voor een motor of belasting kunnen selecteren, inclusief benodigde kabeldiameters en kortsluitberekeningen?
Met Siemens Control Panel Design software in de TIA Selection Tool is het voortaan mogelijk om het gehele elektrotechnische ontwerp te dimensioneren en te realiseren. Dat betekent eenvoudig, accuraat en snel ontwerpen conform de Europese IEC- en Noord-Amerikaanse UL-richtlijnen. Dankzij het volledig digitaliseren van elektrotechnische engineering wordt dit eenvoudiger, efficiënter en flexibeler.
Control Panel Design in de TIA Selection Tool vereenvoudigt bijvoorbeeld het ontwerp van motorstarters/softstarters waarop de IEC- en UL-richtlijnen van toepassing zijn. Daarnaast biedt de tool ondersteuning in het dimensioneren van de bekabeling voor een toepassing en biedt de tool de mogelijkheid belangrijke kortsluitberekeningen uit te voeren met één druk op de knop. Een andere functie is de mogelijkheid van toekennen van referentieaanduidingen conform de belangrijkste richtlijnen in de industrie, zoals UL508, NFPA79, NEC, IEC-60204-1 en IEC-81346. Ook biedt de tool creatieve functies ten behoeve van het genereren van de schakelschema's voor EPLAN en het vervaardigen van projectdocumentatie.
Control Panel Design is onderdeel van Siemens’ Integrated Control Panels (ICP). Op basis van knowhow, tools & productdata voor het digitaal ontwerp worden machine- en paneelbouwers effectief geholpen met hun bedrijfsvoering en wordt een groter concurrentievermogen gerealiseerd.
Wellicht bent u ook hierin geïnteresseerd:
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
TIAP-NETWORKLees verderOntwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
-
S7-PROG2Lees verderNa het volgen van deze module kan de cursist: complexe programma’s lezen; complexe programma’s schrijven.
-
S7-SERVICELees verderNa het volgen van deze module kan de cursist: SIMATIC S7 PLC’s mechanisch en elektrisch opbouwen. PROFIBUS DP opbouwen en Master Slave deelnemers aansluiten. StoringsLED’s interpreteren. Configuratie testen. I/O kaarten adresseren via STEP7 software. Een compleet programma gestructureerd inbedrijfnemen, zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s herkennen en oplossen.
-
S7-SYSTEEMLees verderErvaren programmeurs / storingsmonteurs omscholen naar SIMATIC S7. Voor de hier genoemde doelgroep is deze cursus van 3 dagen een versneld alternatief voor S7-BASIS, S7-SERVICE en S7-PROG1 (totaal 6 dagen).