text.skipToContent
text.skipToNavigation
TIAP-NETWORK
Werkmaatschappij
itsme
ETHERNET/PROFINET netwerken S7-1200/1500 met TIA Portal
Type cursus
Siemens TIA Portal
Intro
Netwerken in TIA Portal
Doelgroep
Ontwerpers, programmeurs, inbedrijfstellers en gebruikers die op zoek zijn naar toepassingen en kennis in verband met netwerktechnologieën in een industriële omgeving.
Voorkennis
TIAP-PROG of gelijkwaardige kennis en ervaring.
Doelstelling
Na het volgen van deze module kan de cursist:
- IO data uitwisselen tussen PLC’s door gebruik te maken van I-device
- Op basis van TCP/IP data uitwisselen tussen een PLC en een partner
- Op basis van Modbus TCP data uitwisselen tussen een PLC en een partner
- Data van een PLC beschikbaar stellen in een OPC UA Server en ophalen met een OPC UA Client
- Een netwerk opbouwen volgens een ringstructuur door het MRP protocol toe te passen.
- Een netwerk segmenteren door VLAN’s toe te passen.
- Een WiFi netwerk opzetten met een SCALANCE IWLAN Access Point en Client.
- Diagnose toepassen in een industrieel netwerk.
Globale inhoud
- Configureren I-device communicatie.
- Configureren van een TCP verbinding met functieblokken
- Configureren van een Modbus TCP verbinding met functieblokken
- Opzetten van een OPC UA Server die data uit een PLC haalt.
- Met een OPC UA Client data uit een OPC UA Server raadplegen.
- Een netwerkring maken met behulp van een SCALANCE switch en het MRP protocol.
- Configureren van VLAN’s in een SCALANCE switch.
- Een draadloze netwerkverbinding realiseren door het configureren van een SCALANCE IWLAN Access Point en een Client
- Een PLC programmeren om diagnose van een industrieel netwerk beschikbaar te stellen.
- Praktijkoefeningen
Vervolgopleiding(en)
TIAP-MOTION, TIAP-SCL, TIAP-MULTI, MODBUS, TIAP-OPC/UA, TIAP-SCADA, TIAP-SAFETY, TIAP-NET/WEB, TIAP-GRAPH.
Schrijf je in door op de onderstaande knop/link te klikken.
Kijkt u ook eens naar deze trainingen die we aanbieden:
-
S7-PROG1Lees verderNa het volgen van deze module kan de cursist: Een besturingsconcept maken. Systematisch ontwerpen en gestructureerd programmeren. Toestand diagrammen ontwerpen en deze omzetten in S7-programma’s. Basisfuncties in bouwstenen programmeren. Informatie uit databouwstenen gebruiken.
-
S7-PROG2Lees verderNa het volgen van deze module kan de cursist: complexe programma’s lezen; complexe programma’s schrijven.
-
S7-SERVICELees verderNa het volgen van deze module kan de cursist: SIMATIC S7 PLC’s mechanisch en elektrisch opbouwen. PROFIBUS DP opbouwen en Master Slave deelnemers aansluiten. StoringsLED’s interpreteren. Configuratie testen. I/O kaarten adresseren via STEP7 software. Een compleet programma gestructureerd inbedrijfnemen, zowel hard- als softwarematige fouten in SIMATIC S7 PLC’s herkennen en oplossen.
-
S7-SYSTEEMLees verderErvaren programmeurs / storingsmonteurs omscholen naar SIMATIC S7. Voor de hier genoemde doelgroep is deze cursus van 3 dagen een versneld alternatief voor S7-BASIS, S7-SERVICE en S7-PROG1 (totaal 6 dagen).
Misschien vindt u deze succesverhalen ook interessant:
-
Matco International - Veilige samenwerkingLees verderMatco International heeft al bijna twintig jaar een relatie met itsme voor de levering van elektrotechnische componenten, waaronder veiligheidssensoren en -systemen van Leuze. “In onze samenwerking met de combinatie itsme-Leuze is betrouwbaarheid erg belangrijk, niet alleen in kwaliteit maar ook in beschikbaarheid”, zegt directeur-eigenaar André van der Wei van Matco. “De orders lopen altijd via itsme, maar we schakelen ook wel rechtstreeks de expertise van Leuze in.”
-
Van de Kar - Meer efficiëntie en diepgang met maatwerktrainingLees verderVan de Kar Elektrotechniek heeft al vanaf de start in 2003 een relatie met itsme, voor de levering van materialen en ook voor Siemens-trainingen. Dit voorjaar werd er voor het eerst bedrijfsintern een maatwerktraining gegeven. “Dat is efficiënter. Onze jongens hebben al een bepaalde achtergrond, waardoor ze basiszaken kunnen overslaan en op specifieke onderdelen juist meer diepgang kunnen maken.”
-
Manders Automation - Elkaar uitdagen om het beter en slimmer te doenLees verderDe relatie van Manders Automation met itsme kenmerkt zich door flexibiliteit en de drive om dingen beter en slimmer te doen. Bijvoorbeeld met het 2BIN-systeem voor het grijpvoorraadbeheer en met complete kits voor seriematige machinebouw. “Wij dagen elkaar constant uit. Ook willen we nog verdere stappen in digitalisering maken en duurzamer worden.”
-
Xeltis - Hart voor de zaakLees verderXeltis ontwikkelt technologie voor het maken van kunstbloedvaten en kunsthartkleppen. Toen ze voor de kwaliteitscontrole een professionele meetmachine nodig hadden, klopten ze bij itsme aan voor de besturingssoftware en datacollectie. Dat is goed bevallen. “Bij itsme hebben ze veel kennis in huis, weten ze alles van de hardware en kunnen ze snel schakelen met partners. En ze zijn flexibel.”
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws:
-
Legrand - TransformatorenLees verderMet transformatoren breng je de kwaliteit van jouw vermogen op peil. In het energiedistributie-assortiment van Legrand vind je eenfasige, open besturings- en signalisatietransformatoren met een vermogen tot en met 8000VA.
-
Danfoss - De iC2-Micro programmerenLees verderiC2-Micro is verkrijgbaar met een snelle adapter voor PC-programmering, zelfs zonder netvoeding. Deze frequentieregelaar heeft Smart Logic Controller (SLC) voor eenvoudige aanpassing en is UL LZGH2/8 gecertificeerd voor gebruik in systemen met A2L-koelmiddelen.
-
Legrand - Draadgoot Fasclic+Lees verderFASCLIC+ draadgoten van Legrand zijn een innovatieve oplossing voor het installeren van draadgoten, vooral ontworpen voor snelheid en gebruiksgemak. De draadgoten zijn voorzien van een geïntegreerd klikkoppelingssysteem, wat betekent dat ze zonder gereedschap geïnstalleerd kunnen worden, zelfs in krappe ruimtes zoals onder plafonds of tegen muren.
-
ABB - Hulpcontacten voor AF-magneetschakelaarsLees verderMet de AF-serie magneetschakelaars biedt ABB een compleet assortiment accessoires, thermische of elektronische overbelastingsrelais en aansluitaccessoires. Nieuw in het programma is het 2-polige hulpcontact voor montage aan de voorzijde dat speciaal is ontworpen voor AF-schakelaars tot 100 A.